|
|
|
Tweet |
|
|
|
Szilvaleves
A rendszeres menza tesztelés folyik Dunakeszin a Szociális és Családügyi Tanács koordinálásával. Hetente más-más helyre érkeznek a tesztelők szúrópróbaszerűen. A kóstolás egyébként teljesen nyilvános, bárki csatlakozhat. Azért azt le kell szögezni, hogy van, ami harminc éve nem változik. A menzás gyümölcsleves a Kádár-rendszerben is meleg volt és most is az. A fahéjas szilvaleves teljesen jóízű volt – bár nekem egy kicsit édes – és mint változatosság jól illeszkedik egy menza étlapjára, de változatlanul azt gondolom, hogy a legjobb, amit a szilvából főzni lehet az a pálinka.
a cikk a hirdetés után folytatódik
Sajtos csirke
A második fogás, sajtos csirke zellerzöldes burgonyával. A krumpli állaga és íze jó volt, a neve ellenére egy kicsit inkább a serpenyős burgonyára emlékeztetett viszont egyáltalán nem volt sótlan, pedig erre számítottam. A hús is ízes volt és a megfelelő fűszerek jól illeszkedtek az amúgy karaktertelen csirkemellhez és a sajt is jól rápirult a húsra. Egyszóval ez is jól sikerült. Külön jó pont jár érte, hogy a cékla saláta helyben készül. Valószínű, hogy a dunakeszi menza sem fog Michelin-csillagot kapni, mint ahogyan egyik menza sem az országban, de ha ez a színvonal az általános, akkor Dunakeszin jónak mondható a közétkeztetés minősége. Persze biztosan vannak gyengébb napok.
N.N. |
|
|
|