DUNAKESZI HÍRHATÁR - Európai Unios finanszírózású gépkocsi és kerékpár parkoló építése kezdődött mindhárom vasúti megállóhelynél

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2020.08.12.
 Szerda
Ma Klára napja van.
Holnap Ipoly napja lesz.
   EUR árfolyam
   344,89 Ft
   CHF árfolyam
   320,43 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 11. 14:03     


Európai Unios finanszírózású gépkocsi és kerékpár parkoló építése kezdődött mindhárom vasúti megállóhelynél
Összesen mintegy négyszáz gépkocsi és százötven kerékpár befogadására alkalmas parkoló építése kezdődött meg a napokban, mindhárom vasúti megállóhely mentén. A több mint 320 millió forintos eu-s projekt tervezési szakasza már évekkel ezelőtt elkezdődött. Most, áprilisban a kivitelezési szakasz is megindult.

Összesen mintegy négyszáz gépkocsi és százötven kerékpár befogadására alkalmas parkoló építése kezdődött meg a napokban, mindhárom vasúti megállóhely mentén. A több mint 320 millió forintos eu-s projekt tervezési szakasza már évekkel ezelőtt elkezdődött. Most, áprilisban a kivitelezési szakasz is megindult.

 

 

 

 

 

 

Dunakeszi-alsó vasútállomásnál a Muskátli utcában, valamint a vasút melletti területen a verseny utca mentén azzal párhuzamosan 68 gépkocsi és 30 kerékpár tárolására alkalmas P + R, illetve B + R parkoló kerül kialakításra, megújuló a közvilágítással, és kamerarendszer kiépítésével karöltve.  

 

Dunakeszi állomás szomszédságában a MÁV használaton kívüli,  rossz állapotú ( némelyik esetében már csak a falak állnak.)  épületeinek elbontása helyén, az aluljárótól balra, illetve a vasútállomástól jobbra, a tüzéptelep részleges felszámolásával  155 autó és 42 bicikli tárolására lesz mód. A kiépítéssel egyidejűleg a közvilágítási hálózatot  felújítják, valamint térfigyelő kamerákat  telepítenek ide is. Ez utóbbiak rendszám és arcfelismerő teljesítményűek lesznek, és úgy kerülnek telepítésre, hogy a teljes területet lefedjék. A Biciklitárolók tágasak lesznek, olyan kivitelezésűek, amiben a biztonsági láncokat a kerekek helyett a vázakhoz lehet rögzíteni. Itt a buszforduló is megújul. A felújítás után némi forgalmi rendváltozás is lesz, a Trianon térről az autókat ki fogják tiltani.  Sajnos e terv kereteibe a műemléknek nyilvánított, igen rossz állapotban lévő nagyállomási épület felújítása nem fért bele, így az továbbra is lehangoló látványt nyújt majd.

 

A Dunakeszi-gyártelep vasúti megálló szomszédságában az új parkolóhelyek kiépítésével egyidejűleg bővítik a meglévő parkoló kapacitását is, így összességében 168 gépkocsit és 78 kerékpárt helyezhetünk majd el.

Gyártelep Fő út felé eső, most is meglévő parkolóhelyei megújulnak, és biztonsági kamerák telepítése is megtörténik. A megállóhely rendőrség felőli oldalán, a vasúti töltés mentén kerülnek kialakításra parkolóhelyek, szintén közvilágítással és kamerák telepítésével. Itt eddig rendszeresen a töltést megmászva, a síneken átbukdácsolva közelítették meg a megállóhelyet vakmerőbb lakótársaink. Nos, ezt vélhetően a beruházás után már nem tudják majd megtenni, ugyanis ezen az oldalon, a tervek szerint életvédelmi kerítés fog kiépülni. A nemrég önkormányzati beruházásban megvalósult Pipa utcai vasúti alujáró felújítása és aszfaltos út kiépítése ezután nyeri el végső értelmét, miután itt fog bekapcsolódni Dunakeszi közlekedési vérkeringésébe.   

 

 A  több mint 320 millió forintos, döntően az Európai Unió támogatásából megvalósuló projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt   beruházásában és a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében várhatóan novemberben fejezik  be.

 

Az építkezést nyomon követjük, arról rendszeresen beszámolunk önöknek.


További hírek

  Veszélyes munkák és a munkavédelmi szemüvegek
2020. 08. 11. 19:45 dunakeszi-hirhatar.hu
  Banderas 60 éves lett – és koronavírusos
2020. 08. 11. 09:34 hirhatar.hu
  Borkai már csak csirkékkel foglalkozik
2020. 08. 11. 09:34 hirhatar.hu
  A színművészeti hallgatóit fenyegette meg a Nagy Blanka alsóneműjéről írogató kormánypropagandista
2020. 08. 09. 19:29 hirhatar.hu
  „Ez van a fejében, parancsuralom” – nyilatkozta Kuncze Orbán „félkatonai ízű” kormányáról
2020. 08. 09. 19:29 hirhatar.hu
  Jakab Péter üzent Gyurcsánynak és Fekete-Győrnek – cicaharc helyett a Fideszre koncentráljanak
2020. 08. 09. 19:29 hirhatar.hu
  Hétköznapi történet a mai Magyarország helyzetéről
2020. 08. 07. 15:52 hirhatar.hu
  Erdélyben épít boxakadémiát a magyar kormány
2020. 08. 04. 19:57 hirhatar.hu
  Az Index után a kisebb, de kényelmetlen témákat feszegető portálokra támad a kormány
2020. 08. 02. 13:05 hirhatar.hu
  Nem vicc(?): Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul
2020. 08. 02. 13:05 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport