DUNAKESZI HÍRHATÁR - Európai Unios finanszírózású gépkocsi és kerékpár parkoló építése kezdődött mindhárom vasúti megállóhelynél

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2022.05.23.
 Hétfő
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 11. 14:03     


Európai Unios finanszírózású gépkocsi és kerékpár parkoló építése kezdődött mindhárom vasúti megállóhelynél
Összesen mintegy négyszáz gépkocsi és százötven kerékpár befogadására alkalmas parkoló építése kezdődött meg a napokban, mindhárom vasúti megállóhely mentén. A több mint 320 millió forintos eu-s projekt tervezési szakasza már évekkel ezelőtt elkezdődött. Most, áprilisban a kivitelezési szakasz is megindult.

Összesen mintegy négyszáz gépkocsi és százötven kerékpár befogadására alkalmas parkoló építése kezdődött meg a napokban, mindhárom vasúti megállóhely mentén. A több mint 320 millió forintos eu-s projekt tervezési szakasza már évekkel ezelőtt elkezdődött. Most, áprilisban a kivitelezési szakasz is megindult.

 

 

 

 

 

 

Dunakeszi-alsó vasútállomásnál a Muskátli utcában, valamint a vasút melletti területen a verseny utca mentén azzal párhuzamosan 68 gépkocsi és 30 kerékpár tárolására alkalmas P + R, illetve B + R parkoló kerül kialakításra, megújuló a közvilágítással, és kamerarendszer kiépítésével karöltve.  

 

Dunakeszi állomás szomszédságában a MÁV használaton kívüli,  rossz állapotú ( némelyik esetében már csak a falak állnak.)  épületeinek elbontása helyén, az aluljárótól balra, illetve a vasútállomástól jobbra, a tüzéptelep részleges felszámolásával  155 autó és 42 bicikli tárolására lesz mód. A kiépítéssel egyidejűleg a közvilágítási hálózatot  felújítják, valamint térfigyelő kamerákat  telepítenek ide is. Ez utóbbiak rendszám és arcfelismerő teljesítményűek lesznek, és úgy kerülnek telepítésre, hogy a teljes területet lefedjék. A Biciklitárolók tágasak lesznek, olyan kivitelezésűek, amiben a biztonsági láncokat a kerekek helyett a vázakhoz lehet rögzíteni. Itt a buszforduló is megújul. A felújítás után némi forgalmi rendváltozás is lesz, a Trianon térről az autókat ki fogják tiltani.  Sajnos e terv kereteibe a műemléknek nyilvánított, igen rossz állapotban lévő nagyállomási épület felújítása nem fért bele, így az továbbra is lehangoló látványt nyújt majd.

 

A Dunakeszi-gyártelep vasúti megálló szomszédságában az új parkolóhelyek kiépítésével egyidejűleg bővítik a meglévő parkoló kapacitását is, így összességében 168 gépkocsit és 78 kerékpárt helyezhetünk majd el.

Gyártelep Fő út felé eső, most is meglévő parkolóhelyei megújulnak, és biztonsági kamerák telepítése is megtörténik. A megállóhely rendőrség felőli oldalán, a vasúti töltés mentén kerülnek kialakításra parkolóhelyek, szintén közvilágítással és kamerák telepítésével. Itt eddig rendszeresen a töltést megmászva, a síneken átbukdácsolva közelítették meg a megállóhelyet vakmerőbb lakótársaink. Nos, ezt vélhetően a beruházás után már nem tudják majd megtenni, ugyanis ezen az oldalon, a tervek szerint életvédelmi kerítés fog kiépülni. A nemrég önkormányzati beruházásban megvalósult Pipa utcai vasúti alujáró felújítása és aszfaltos út kiépítése ezután nyeri el végső értelmét, miután itt fog bekapcsolódni Dunakeszi közlekedési vérkeringésébe.   

 

 A  több mint 320 millió forintos, döntően az Európai Unió támogatásából megvalósuló projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt   beruházásában és a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében várhatóan novemberben fejezik  be.

 

Az építkezést nyomon követjük, arról rendszeresen beszámolunk önöknek.


További hírek

  Kuncze Gábor azonnal lemondott volna Pintér helyében
2022. 05. 22. 19:16 hirhatar.hu
  Luxusvendéglő teraszára futnak be a jelzett turistautak
2022. 05. 22. 19:16 hirhatar.hu
  Karácsony szerint nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, hogy nem erre az ellenzékre szavaztak
2022. 05. 22. 19:16 hirhatar.hu
  Alföldi Róbert fél – tart a pálya szélére csúszástól
2022. 05. 20. 20:46 hirhatar.hu
  Márki-Zay Pétert már volt tanácsadója is támadja
2022. 05. 20. 20:45 hirhatar.hu
  Kósa Lajos negyedszerre is a korcsolyaszövetség elnöke marad
2022. 05. 20. 20:45 hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport