DUNAKESZI HÍRHATÁR - Fúvókák felhasználási területe

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2022.05.23.
 Hétfő
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 10. 13. 16:55     


Fúvókák felhasználási területe
A fúvókák használata szinte elengedhetetlen bizonyos ipari területeken. Nehéz lenne meghatározni, hogy mely iparágakban nem lehet velük találkozni, hiszen széleskörűen alkalmazhatóak, ráadásul bizonyos iparágakon belül a gyártás és a folyamatok több területén is megjelennek.

A fúvókák leggyakoribb alkalmazási területe

 

A fúvókákat leggyakrabban a korábban is említett mosáshoz szokták használni, de ezenkívül számos területen jól jöhetnek, illetve nem ritkán elengedhetetlen a fúvókák használata.

 

A fúvókákat az teszi ideálissá a mosási és tisztítási folyamatokhoz, hogy segítségükkel megfelelően el lehet oszlatni szinte mindenféle felületen a tisztítószeres és mosószeres folyadékokat. A fúvókából kijövő folyadék sebessége rendkívül gyors is lehet, aminek köszönhetően nagy a folyadék becsapódási sebessége, ami tovább erősíti a tisztító hatást.

 

Fúvókák segítségével történő mosással és tisztítással szinte minden nap lehet találkozni az élelmiszeriparban és a vegyiparban. Az igazság azonban az, és sokan nem is gondolnák, de az autótulajdonosok rendszeresen találkoznak fúvókákkal és használják is őket, már amennyiben szokták mosni az autójukat. Az autómosókban is fúvókákkal ellátott locsolókkal lehet mosni a járműveket, így nagyobb felületet lehet egyszerre lefedni, ráadásul a nagy nyomás segít a makacs foltok eltávolításában is.

 

Egyéb területek

 

A fúvókák megfelelő minőségű és hőmérsékletű folyadék használatával tökéletesen használhatóak hűtésre is, erre leginkább ott van szükség, ahol azonnal le kell hűteni a munkaanyagot, és nincs idő kivárni, amíg az magától lehűl, vagy éppen a gyors és azonnali hűtéssel lehet elérni a kívánt minőséget. Mivel a fúvókák folyadékot használnak, ezért alkalmasak nagy felület gyors benedvesítésére is.

 

Érdemes még megemlíteni a bevonatolást is. A bevonatolás folyamata során egyenletesen kell eloszlatni bizonyos folyékony anyagot az adott felületen, amiben nagy hasznát lehet venni az erre alkalmas fúvókáknak, hiszen azokkal egyenletes eloszlást lehet elérni. Az egyenletes eloszlás a bevonatolás esetben nagyon fontos, hiszen ez a folyékony anyag idővel rászárad a felületre és nem biztos, hogy megfelelne a minőségi követelményeknek, ha az anyag bizonyos részén háromszor vastagabb lenne a réteg vastagsága.

 

Ezeken kívül alkalmazhatóak még a fúvókák keverésre, leginkább tartálykeverésre szokták, valamint előkezelő rendszereknél és porlasztáshoz is. Amennyiben fúvókákra lenne szüksége, akkor mindenképpen érdemes megnéznie a Monojet fúvókakínálatát

 

Porlasztás fúvókával

 

A fúvókával történő porlasztással leginkább párásító rendszereknél lehet találkozni. A rendszer alapját a pneumatikus kétutas fúvókák jelentik. Kétutas fúvókáknál az egyik csatlakozáson érkezik az a tisztított sűrített levegő, amelyet a másik csatlakozáson érkező alacsony nyomású víz porlasztásához használ a rendszer. 


További hírek

  Kuncze Gábor azonnal lemondott volna Pintér helyében
2022. 05. 22. 19:16 hirhatar.hu
  Luxusvendéglő teraszára futnak be a jelzett turistautak
2022. 05. 22. 19:16 hirhatar.hu
  Karácsony szerint nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, hogy nem erre az ellenzékre szavaztak
2022. 05. 22. 19:16 hirhatar.hu
  Alföldi Róbert fél – tart a pálya szélére csúszástól
2022. 05. 20. 20:46 hirhatar.hu
  Márki-Zay Pétert már volt tanácsadója is támadja
2022. 05. 20. 20:45 hirhatar.hu
  Kósa Lajos negyedszerre is a korcsolyaszövetség elnöke marad
2022. 05. 20. 20:45 hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport