DUNAKESZI HÍRHATÁR - Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2022.12.06.
 Kedd
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   414,34 Ft
   CHF árfolyam
   418,57 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 01. 12. 17:48     


Hasznos tippek tetőtér-felújításhoz!
Egyre többször találkozhatunk olyan társasházakkal vagy családi házakkal, amelyekben a tetőtér felújításra kerül. Ez a módszer segít, hogy a rendelkezésre álló tér maximálisan ki legyen használva. Adunk néhány tippet, mire érdemes odafigyelni!

Az előkészületek

 

A tető az egyik legfontosabb eleme minden épületnek, hiszen fontos feladata van a hőszigetelésben és a szellőzésben is. Emiatt a tetőszerkezet nem megfelelő állapota esetén felújítás válhat szükségessé, ami komoly projekt.

 

Ahhoz, hogy a tetőszerkezet a legjobb minőségben készüljön el, és hosszú évtizedekig szolgálja az otthon lakóit, néhány szempontot érdemes figyelembe venni. A már említett hőszigetelés és szellőzés mellett a tető az épület általános biztonságában is komoly szerepet játszik. 

 

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szakember végezze a felújítást, és kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozzon. Így a végeredmény egy kiváló hőszigetelő hatással bíró, jól szellőztethető tetőtér lesz, amely kiváló lakóhelyiségként is funkcionál.

 

Ügyeljünk a hőszigetelésre!

 

A tetőtér felújításánál, kialakításánál központi szerepet kap a hőszigetelés kérdése. Ez ugyanis a legkritikusabb pontja az épületeknek, hiszen beépített helyiség lévén az időjárási körülmények jelentősen befolyásolják a benti állapotot.

 

Onnan tudjuk, hogy a hőszigetelés nem megfelelő, hogy a nyári hónapok során rendkívül meleg a levegő a tetőtérben, télen pedig extrém hideg. 

 

Emellett sajnos gyakori probléma lehet a penész megjelenése, valamint a vizesedés, amely nem csak esztétikai szempontból kellemetlen. Képes ugyanis úgy roncsolni a tetőszerkezetet, hogy az hamar teljesen használhatatlanná válhat.

 

Mivel ez az állapot nem fenntartható, főleg, ha a tetőteret hálószobává alakítanánk, fontos időben gondoskodni a helyreállításáról. Ezeket különböző szigetelőanyagok és polikarbonátok segítségével tehetjük meg.

 

A hőszigetelésre kiváló megoldást nyújtanak a hőszigetelő tetőfóliák, amelyek több típusban is beszerezhetőek annak függvényében, milyen típusú a tetőtér.

 

A Káplár fatelep minőségi tetőfedő anyagai segítségével gondoskodhatsz a megfelelő hőmérséklet és a tetőszerkezet egészségének fenntartásáról!

 

A szellőzés fontossága

 

A tető szellőztetését mellőzhetjük abban az esetben, ha a tetőteret biztonsági vízszigeteléssel látták el. Ilyen esetben a nedves részeket cserép anyagú tetőfedő anyaggal fedik be.

 

Ha szellőztetett tetőszerkezettel van dolgunk, egy üreg kialakítása szükséges a hőszigetelő réteg és a párafékező réteg közé. Ez azért szükséges, mert a tető abban az esetben nedvesedik könnyen, ha a szabad légáramlás nem megfelelő. A párazáró fólia remek megoldást nyújt ilyen esetben.

 

Tekintsd meg a Káplár fatelep minőségi termékeit, és gondoskodj otthonod hőszigeteléséről megfelelő módon! Szerezd be a tetőfelújításhoz szükséges faanyagokat és egyéb kiegészítőket egy helyen!


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  A demokrácia szimulálása
2022. 11. 14. 12:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport