DUNAKESZI HÍRHATÁR - Mutyi, mutyi hátán…- interjú a dunakeszi MSZP új elnökével

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2022.06.30.
 Csütörtök
Ma Pál napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   396,27 Ft
   CHF árfolyam
   394,61 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 06. 29. 14:09     


Mutyi, mutyi hátán…- interjú a dunakeszi MSZP új elnökével
Nem csak országosan, Dunakeszin is megújult az MSZP.

A Magyar Szocialista Párt a múlt hétvégén tartotta tisztújító kongresszusát, ahol Molnár Gyulát választották meg a párt elnökének. Néhány hete lezajlottak a helyi tisztújítások is, a dunakeszi szervezet is új vezetőt választott, Fári János személyében.


Fári János 1977 óta foglalkozik helyi szinten aktívan a politikával, többször volt jelölt és a listán is szerepelt, de testületbe eddig a rendszerváltás után nem került be. (előtte az akkori 1. sz. körzetben 1980-85 között tanácstag volt). Egyébként épületgépész mérnök, 1975-óta él Dunakeszin, ha ideje engedi szívesen játszik az unokáival.

 

Hírhatár: A legutóbbi választásokon, elég gyengén szerepelt a párt, ennek okán el is tűnt egy kicsit szem elől. Most, hogy Ön lett az elnök, mi fog változni, láthatóbbak lesznek-e, a Dunakeszi közéletben?

 

Fári János: A legutóbbi választás… Az önkormányzati választáskor is összefogásban gondolkodtunk, mint ami megvalósult tavasszal az országgyűlési választásokkor; azonban az önkormányzati választáson már nem sikerült összefogni. Rövid idő maradt a fölkészülésre, ez erősen hatott a szereplésünkre.

 

Már korábban megkezdtük a Damjanich utcai székház státusának rendezését, hisz jelentős bérleti és közüzemi tartozás halmozódott föl. Ezek nagy részét – a tagság egyéni hozzájárulásából – jórészt sikerült rendezni. Az épület részleges felújítása után az MSZP helyi közösségi házaként szeretnénk működtetni. Ahogy Ön fogalmazott: „a párt… el is tűnt egy kicsit szem elől.” Szeretnénk ismét visszakerülni „szem elé”! Szeretnénk jobban beépülni, ismét meghatározóvá válni Dunakeszi közéletében. Tovább akarunk nyitni a civil szervezetek felé, amely nyitás már korábban megkezdődött. Rendezni kell viszonyunkat a demokratikus oldal többi erőivel is. Ez most a kongresszuson, az új pártelnök programjával új hangsúlyt kapott.

 

Hh: Eléggé kínosan érinthette a helyi szervezetet, az „Ábri ügy”, akinek másfél éve folyik a méltatlansági ügye. A helyi MSZP eddig, nem hallatta a hangját ebben az ügyben, mint új elnök tervez-e bármilyen lépést a képviselővel kapcsolatban? Az is köztudott, hogy az elmúlt években a Fidesszel együtt, illetve a Fidesznek megszavazott szinte mindent? Akar-e ezen a helyzeten változtatni?

 

FJ: Ez valóban kínos ügy: szervezetünkről néha tudathasadásos képet is fölrajzol. Itt most gondolok olyan ügyekre, amelyet, mint képviselő megszavazott, és ugyanebben az ügyben az MSZP a civileket segítve tüntetéssel tiltakozott. Mindez megoldásra vár, mint ahogy az említett méltatlansági ügy is. A törvény előírásai a mi képviselőnkre is vonatkoznak, azt be kell tartani. Eddig az MSZP „házon belül”, a nyilvánosság kizárásával próbált megoldást találni. Ezt az ügyet le kell zárnunk úgy, hogy a törvényes rend helyreálljon, ugyanakkor minél kevésbé sérüljön az emberi méltóság.

 

Hh: Elég sokszor bírálja a városvezetést, több pere is volt, illetve van folyamatban, tényleg ennyire rosszul csinálják a dolgukat, vagy a perek mögött valamilyen személyes konfliktus is húzódik? Mik azok, amiket mindenképpen máshogy csinálna, mik a jelenlegi vezetés legfőbb hibái?

 

FJ: Részemről semmi személyes konfliktus nincs a jelenlegi vezetéssel; nincsenek – állításukkal szemben – személyes ambícióim. Ha lettek volna, akkor életem során lett volna sok alkalom azok ki- és megélésére. Persze részükről jól látható: aki bírálni meri őket, azt el kívánják tiporni.


Ami kifejezetten bosszant, és ami részemről a bírálat alapja a Dunakeszi város közpénzeinek herdálása, az épített és a természeti környezet értékeinek fölszámolására tett kísérletek. A város vezetői sokszor magánpénzüknek tekintik a közpénzt.

Akkora lehetőségei vannak Dunakeszinek, mint kevés városnak Magyarországon. Csak néhányat említek: repülőtér, lovas tréningközpont és lóversenypálya, a Duna, a horgásztavak, stb… Erre a repülőtérre minden mást akartak tenni: Eurodisneylandet, kisebb nagyobb sportcsarnokokat, Újpest (!) részére focipályákat; a repülést korlátozva, ellehetetlenítve. Ugyanezt képzelték el a lóversenypályára is. A Duna parton nincs a régi strand sem, fürdési lehetőség sem… Elkótyavetyélték a régi strandunkat is… Míg a jóval kisebb város Gödön két dunai strand is van kiváló vízzel, az a víz már Dunakeszinél nem felel meg, pedig közben nincs szennyezés. Hát nem érdekes? Nincs kihasználva a Duna: a kirándulóhajók nem itt, hanem Horányban kötnek ki. A horgásztavak telektulajdonosait vegzálták és vegzálják, mert ki mertek állni a védett tőzegláp megmentéséért!

 

Mutyi, mutyi hátán… az útalapítványon át, a vezetők gyanús személyi vagyongyarapodásán, az építési engedélyek, a közbeszerzések machinációján, a Városháza személyzeti politikáján át oldalakon keresztül lehetne sorolni!


Mindezeket nem tudom szó nélkül hagyni. Ez meg is határozza, mit kellene másképp csinálni. Szinte mindent! Az anyagiakat teljes mértékben a dunakesziekre, az életminőségük javítására kell fordítani, nem pedig különféle zsebekbe szétforgácsolni! 

 

Az ominózus perek – polgári és büntető – is amiatt indultak ellenem, mert Dióssira, Erdészre, Homolyára egy interjúban azt mondtam: csalnak, lopnak, mutyiznak. A polgári perben már jogerősen, a büntetőperben első fokon fölmentettek bűncselekmény hiányában!

 

Hh: Hogyan tovább, mik a következő lépések, milyen lépésekkel tervezi a párt felerősítését? Tervezi-e, hogy szorosabbra fűzi az együttműködést a helyi ellenzék képviselőivel?

 

FJ: Mindenképpen nyitnunk kell a lakosság és a civilek felé. Meg kell mutatni, hogy az MSZP egy vállalható, harcos baloldali párt. Ehhez persze a pártról kialakult országos képnek is ez irányban kell változnia! Ezzel egy időben tagságunkat fiatalokkal is bővíteni kell. Ez nem reménytelen, hisz a szomszédos Fóton is sikerült. Több rendezvényt kell szerveznünk, s nem csak politikai rendezvényekre gondolok. Még jobban ki kell lépni az emberek közé! Képviselni és segíteni kell őket helyben is, országosan is!

 

A helyi ellenzékről már ejtettem szót; itt is megerősítem: rendezni kell a viszonyunkat a baloldal többi képviselőjével.


Együttműködőbbnek kell lennünk, a közös cél érdekében: a Dióssi-Erdész tandem, a Fideszes vezetés leváltására.

 

Az, hogy ez megvalósítható, az bebizonyosodott már idén tavasszal, a reptérre tervezett újabb sportcsarnok kapcsán: a tiltakozásba beállt magánszemély mögé fölsorakozva, ezt a munkát sokféle módon együtt segítve sikerült az eszement tervet megakadályozni anélkül, hogy a sikert bármelyikünk is kisajátította volna!

 

Hh: Köszönöm az interjút.

 

FJ: Köszönöm a lehetőséget.

 

 

N.N.

 


További hírek

  Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Több pécsi vállalkozás is önként segíti a város tanárait
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Bőkezűen osztogatott a Fidesz-közeli haveroknak a Szerencsejáték Zrt
2022. 06. 21. 16:51 hirhatar.hu
  Több mint félmilliárdból készült, de eddig csak 18 ezren váltottak jegyet a Hosszú Katinka-filmre
2022. 06. 18. 17:24 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport