DUNAKESZI HÍRHATÁR - Nyílt levél Dióssi Csaba Polgármesternek

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2019.10.17.
 Csütörtök
Ma Hedvig napja van.
Holnap Lukács napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,72 Ft
   CHF árfolyam
   302,07 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 23. 00:40     


Nyílt levél Dióssi Csaba Polgármesternek
Mindenki szeretne uszodát! De azt is, hogy bevonják a döntésekbe.

Kedves Csaba!

 

Remélem a tegeződés megengedhető- miután évtizedek óta ismerjük egymást - a leendő tanuszoda létesítésével kapcsolatban szeretnék néhány észrevételt tenni :

1. nem volna jó, ha a Tanuszoda építése politikai síkra terelődne, az volna jó, ha megmaradna a normálisan gondolkodó Dunakeszi Polgárok ügyének.

 

2. Ma délután lakossági fórum zajlott ez ügyben, amelyen a környéken lakó érintettek és a város Főépítészén kívül ígérete ellenére sem vett részt a körzet önkormányzati képviselője és más, ez ügyben kompetens személy sem jelent meg. ( Remélem, a meghallgatás jegyzőkönyvéhez már holnap reggel hozzájutsz, ahogy Passa úr ígért) A meghallgatással egy időben érkezett a mellékelt levél Dunakeszi Város Önkormányzatától , amelyet egy az egyben csatolok.

 

3.Ennek a csoportnak nem a Dunakeszin épülő Tanuszoda építésével van problémája, azt támogatja, amennyiben ez megfontolt, a köz érdekét is képviselő és az érintett szűkebb lakó közösséget is bevonó döntés nyomán, annak hosszú távú következményeit is figyelembe véve születik. Úgy gondolom, a tanuszoda építése kapcsán a tervezet környezetében élő dunakeszi polgárok álláspontját is maximálisan figyelembe kell venni még akkor is, ha ez egy kisebb létszámú közösség. (Dunakeszin már születtek döntések nem hogy kisebb közösségek, hanem egyéni érdekek alapján is. ) Nem tudom - sajnos erre a meghallgatáson Passa úr nem tudott információkkal szolgálni - hány alternatív helyszín volt megnevezve és milyen szempontok alapján került kiválasztásra ez a helyszín.

 

4.Mivel Dunakeszin belül a zöldterületek száma korlátozott, ezért ezen területeket nem beépíteni kellene, hanem növelni és óvni, mint a város tüdejét. Jelen helyszínnel kapcsolatban az Önkormányzat részéről gyakran elhangzik, hogy ez a helyszín a Dunakeszin működő iskolák súlypontjába esik. Ha előveszel egy Dunakeszi térképet és összekötöd a Dunakeszin lévő tanintézeteket egy vonallal, akkor ez nem a súlypontjában van, sőt, inkább a szélén. Ez tehát érvként szerintem nem fogadható el.

 

5.A Fazekas Mihály Általános Iskola környezetében a lakóparkok révén megnőtt a gyerekszám, ezért iskolaidőben a parkolás már most is szinte lehetetlen. Emlékezz vissza azokra az időkre, amikor Te is hordtad gyermekeidet ebben az iskolába és kultúráltan, normálisan lehetett parkolni. Jelen tervezett tanuszodát sportkomplexum részeként emlegetik, nem tudom, ki mit ért sportkomplexumon, azt hogy egy futsall pálya- ugyancsak helyiek meghallgatása nélkül - épült már, amely egyébként is megkeseríti az itt élők életét ( (hangoskodás, trágár kiabálás, a hét végi és esti pihenés lehetetlenné tétele )és egy tanuszoda 25 méteres medencével tudomásom szerint nem meríti ki a sportkomplexum kategóriáját. A Főépítész úr tudomása szerint a Repülőtér környékére van tervezve egy sportuszoda, amely hosszú távon kiszolgálná a Polgárok igényeit.

 

6.Nem tudom, mit szólnál ahhoz, ha lakásod teraszára kilépve nem az erdőt látnád, hanem hallanád több száz ember sikítozását, kiabálását, sípszót , ami egy hermetikusan hangtechnikailag szigetelt tanuszodánál elő nem fordulhatna. Jól működő Tanuszodára az országban sok példa akad, ahol szigorú feltételek mellett, csak és kizárólag tan-célokat szolgálva nem zavarja a lakókörnyezetet. Úgy gondolom, ezen gyors helyszínkiválasztás és ügyintézés azért történik, mert a város biztos ígéretet kapott, hogy állami pénzből ez a tanuszoda megvalósulhat és ha most nem biztosít hozzá területet, akkor ennek lehetőségétől elesik. Ez egy rövid távú, beszűkült gondolkodás. Kérlek, amennyiben lehetőséged nyílik rá, próbáld meg elérni, hogy ez az ügy ne adjon helyet pártok politikai csatározásának , hanem ezen Tanuszoda bárhol történő felépítése a Dunakeszi Polgárok és a Képviselő testület konszenzusán alapuló döntése legyen. Hatástanulmányként javaslom, hogy látogasd meg egy nyári napon a gödi strandot- és képzeld el ezt a kertedben . Azt is képzeld el, hogy lakóingatlanod értéke emiatt jelentősen csökkene, és ha akarnád, sem tudnád eladni. A 25-iki testületi ülés soron kívüli módosítást helyezett kilátásba ( a terület átminősítése) amelyről a döntést úgy gondolom, a konszenzus megszületéséig el kellene halasztani.

 

Üdvözlettel : Isztl Péter


További hírek

  Tarlós lelép a politikából
2019. 10. 15. 15:20 hirhatar.hu
  Nofene: Miután nagyot bukott a Fidesz, a Hit Gyülekezet-vezér hirtelen kritikusan áll a kormánypárthoz
2019. 10. 15. 15:20 hirhatar.hu
  Az ellenzék máris megkezdte elszámoltatást: V. Naszály Márta kivizsgáltatja a várbeli lakásmutyika
2019. 10. 15. 11:19 hirhatar.hu
  Pintér Sándor cáfolja Dióssit - az ellenzék eltörölné a szemétdíjat
2019. 10. 10. 15:14 dunakeszi-hirhatar.hu
  Gerner Péter feleségének és fiának képével kampányol Dióssi
2019. 09. 19. 17:34 dunakeszi-hirhatar.hu
  A Fidesz és az ellenzék jelöltjein kívül négy független jelöltre voksolhatunk október 13-án
2019. 09. 15. 12:01 dunakeszi-hirhatar.hu
  Végre: egy az egy ellen indulnak az ellenzéki pártok a Fidesz ellen Dunakeszin
2019. 09. 14. 19:18 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elhunyt Marton László
2019. 09. 13. 09:39 hirhatar.hu
  Rendőrállam: fegyveres razziával rohanták le a józsefvárosi ellenzéki jelölt stábját
2019. 09. 12. 15:53 hirhatar.hu
  Pusztán a véletlenek összjátéka, hogy tegnap ismét bedöglött a választási honlap
2019. 09. 10. 11:10 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport