DUNAKESZI HÍRHATÁR - Nyílt levél Dunakeszi Önkormányzatának

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2019.10.16.
 Szerda
Ma Gál napja van.
Holnap Hedvig napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,17 Ft
   CHF árfolyam
   301,62 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 01. 26. 00:40     


Nyílt levél Dunakeszi Önkormányzatának
"nem voltunk hajlandóak a korábban mesterségesen kialakított ellenséges hangulat ellenére sem arra, hogy ezeket a gyerekeket elzárjuk a sportolás lehetőségétől."

 

 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Képviselő-testület!A Dunakeszi Vasutas Sportegyesület (DVSE) labdarúgó szakosztálya az alábbiakban szeretné bemutatni, hogy az elmúlt időszakban mit tett annak érdekében, hogy az önkormányzat által korábban felállított átláthatósági és tartozás-rendezési követelményeknek megfeleljen. Szeretnénk felhívni a figyelmet a pénzügyi, gazdasági és szakmai fejlődésünkre is. Egyúttal szeretnénk reagálni azokra a hozzánk eljutott információkra, mely szerint újból veszélybe kerülhet működésünk.

 

Az egyesület az elmúlt időszakban mindent megtett, hogy a transzparens működési elveknek megfeleljen. Megtartotta éves közgyűlését, több szülői értekezletet is tartott, a könyvelése naprakész és átlátható.

Tartozásait rendezte, melyet a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. által kiállított „0”-s igazolás is bizonyít. Az átmeneti megoldások után mára már minden szerződés az egyesület nevében került megkötésre.

 

A labdarúgó szakosztályban focizó gyerekek száma lényegesen megnövekedett, és az ebből adódó nehézségeket leküzdve ma már minden gyereknek lehetősége van jó körülmények között edzeni. Az edzői gárda is bővült, a gyerekek kedvelik és elfogadták őket. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a szakmaiságra továbbra is, ezt különösen a Vasas – Kubala Akadémiával kötött szindikátusi szerződés bizonyít a legjobban, és azt le kell szögezni, hogy az akadémiai képzésnél nincs ma Magyarországon magasabb képzési lehetőség. A szoros köteléket egy új, akadémiai edző foglalkoztatása fogja még jobban elmélyíteni. Az egész régiót tekintve is kiemelkedő és egyedülálló, a gyerekek előmeneteli rendszerét és lehetőségeit leginkább szem előtt tartó utánpótlás-nevelés folyik az egyesület keretein belül.

 

Kiemelkedően fontosnak tartjuk azt a tényt, hogy a Kinizsi SE labdarúgó szakosztályának a gyerekeit, – amikor ott lehetetlen állapotok alakultak ki – az egyesület átvette, a gyerekek továbbra is tudtak focizni, és nem voltunk hajlandóak a korábban mesterségesen kialakított ellenséges hangulat ellenére sem arra, hogy ezeket a gyerekeket elzárjuk a sportolás lehetőségétől. Ezek a gyerekek mára már beintegrálódtak az egyesület életébe, szüleik a megfelelő felvilágosítást szülői értekezlet keretén belül kapták meg. Az egyesület így tett az akkori nehéz gazdasági helyzete ellenére, és bár nem vár ezért elismerést, de szeretné a város vezetésében tudatosítani azt, hogy ezek a gyerekek nem „vesztek el”, hanem nálunk játszanak tovább. Az nyilvánvaló számtanilag, hogy amennyivel nőtt nálunk a gyereklétszám, úgy annyival csökkent máshol.

 

Információink szerint megalakult egy új, városi sportegyesület, az ebben való részvételről nem folytattak tárgyalásokat velünk, ennek megfelelően az elnökség is úgy lett kialakítva, hogy abban nincs képviseletünk. Ennek ellenére hallani olyan információkat, mely szerint a DVSE, vagy a labdarúgó szakosztály is ehhez az új városi egyesülethez fog tartozni, erre rá lesz kényszerítve, például úgy, hogy nem lesz pályabérlésre lehetősége.

 

A DVSE labdarúgó szakosztálya önmagát saját forrásból tartja fenn, így fizeti a piaci áron szabott bérleti díjakat. Annak ellenére, hogy pénzügyileg, gazdaságilag és szakmailag is megfelelően működik, nem kap pénzügyi támogatást az önkormányzattól, még olyan formában sem, hogy a bérleti díjak alacsonyabbak legyenek. Nem örülünk annak, hogy felmerült annak az ötlete, hogy a támogatás hiánya ellenére még a pályabérlet lehetősége sem lesz biztosított.

Mivel az új városi sportegyesületnek már az alapításából is ki lettünk hagyva, ezért nem lát sem az egyesület vezetése, sem annak tagjai garanciát arra nézve, hogy amennyiben ehhez az új szervezethez tartozna, akkor a képviselete megfelelően lenne kialakítva, hogy a pénzügyi források megfelelően el lennének különítve, hogy a kiadások, elszámolások átláthatóak lennének. A transzparens, átlátható működési követelményeknek mind az egyesület, mind a szakosztály jelenleg csak saját szervezeti keretein belül tud maradéktalanul eleget tenni.

 

Egyúttal szeretnénk nyomatékosan kifejezésre juttatni azt, hogy az egyesület önálló jogi személy, nem városi szervezet, ennek megfelelően a működése csak rá tartozik, abba beleszólása a város vezetésének nem lehet. Az adófizetők pénze nem ebbe a labdarúgó szakosztályba áramlik, kizárólag saját forrásból tartja fenn magát. Ellenőrzésére az önkormányzat nem jogosult, erre nincs törvényi felhatalmazása. Úgy érezzük, hogy folyamatosan figyelmen kívül hagyják azt a tényt is, hogy a DVSE két részből, egy labdarúgó és egy atlétika szakosztályból áll.

 

Ezen okok miatt sem az egyesület, sem a szakosztály nem tervezi a közeljövőben a részvételt ebben az új rendszerben. Kérjük, hogy döntésünket és autonómiánkat tartsák tiszteletben, és ne lehetetlenítsék el a működésünket, hanem támogató együttműködésükkel segítsék az egyesület munkáját!

 

Ugyanakkor természetesen örömmel rendelkezésre állunk, és felajánljunk a segítségünket a város sportéletének fejlesztése terén, és a szakmai együttműködésre is teljesen nyitottak vagyunk.

 

Az önkormányzat erkölcsi támogatását kifejezetten kérjük abban, hogy a város sportéletének a fejlesztése az érintettek meghallgatásával, autonómiájuk tiszteletben tartásával és a gyerekek érdekeinek a szem előtt tartásával történjen!

 

 

Tisztelettel:

Dunakeszi Vasutas SE labdarúgó szakosztály

Dunakeszi, 2016. január. 25.

 


További hírek

  Pintér Sándor cáfolja Dióssit - az ellenzék eltörölné a szemétdíjat
2019. 10. 10. 15:14 dunakeszi-hirhatar.hu
  Gerner Péter feleségének és fiának képével kampányol Dióssi
2019. 09. 19. 17:34 dunakeszi-hirhatar.hu
  A Fidesz és az ellenzék jelöltjein kívül négy független jelöltre voksolhatunk október 13-án
2019. 09. 15. 12:01 dunakeszi-hirhatar.hu
  Végre: egy az egy ellen indulnak az ellenzéki pártok a Fidesz ellen Dunakeszin
2019. 09. 14. 19:18 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elhunyt Marton László
2019. 09. 13. 09:39 hirhatar.hu
  Rendőrállam: fegyveres razziával rohanták le a józsefvárosi ellenzéki jelölt stábját
2019. 09. 12. 15:53 hirhatar.hu
  Pusztán a véletlenek összjátéka, hogy tegnap ismét bedöglött a választási honlap
2019. 09. 10. 11:10 hirhatar.hu
  Tél még nincs, de kihűléses haláleset már van
2019. 09. 09. 13:23 hirhatar.hu
  Ismét felszentelték a gyilkolást – a bizarr mise fénypontja a leölt szarvasbika teteme volt
2019. 09. 09. 13:23 hirhatar.hu
  Nem találják a Hableány-baleset utolsó áldozatát - milliós nyomravezetői díjat tűztek ki
2019. 09. 08. 11:46 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport