|
|
|
Tweet |
|
|
|
1 kg liszt,
1 egész élesztő,
5 evőkanál olvasztott kacsa zsír, vagy étolaj,
1 teáskanál cukor,
1.5 teáskanál só,
Az élesztőt felfuttatjuk 6 deci langyos vízben, amibe beletesszük a cukrot, majd a többi hozzávalót, és 1 kg liszttel jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha szép sima a tésztánk és szépen leválik az edény faláról. Utána egy akkora jénai edénybe tesszük, hogyha duplájára kel, akkor is elférjen benne. Szépen ahogy a képen látható, formázzuk, az edénybe tesszük, bevagdossuk, kelesztjük, majd bekapcsoljuk a sütőnket 250 fokra. Az aljába teszünk egy edénybe forró vizet, hogy a kenyerünk gőzben legyen. Amikor a sütőnk meleg, betesszük a kenyerünket, a víz mindvégig a sütőben marad, 10 perc után visszavesszük a hőfokot 180-fokra és ebben sütjük addig, amíg szép piros nem lesz a kenyerünk. A sütőben ez kb. 30- 40 perc, az én sütőm villanysütő és légkeveréses, csak azoknak ajánlom akinek ilyen sütője van de lehet próbálkozni. A családom nagyon szereti, mert nincs tele adalékkal. Sokkal finomabb, mint a bolti. Mindenkinek sok sikert kívánok!
Rózsika
Kenyérkészítés néhány lépése képekben:
|
|
|
|