|
|
|
Tweet |
|
|
|
Én nagyon szeretem a pulyka nyakat akár pörinek akár levesnek.
Ahogy én készítem:
2-3 db vastag nyakat veszek (mert azon van hús is) felteszem sárgarépával, petrezselyemmel teszek bele egy szál paszternákot, egy szem krumplit, sót, ha van egy pici darab zellert, egy levél kelkáposztát (de ez elhagyható) és saját készítésű ételízesítőt (ezt hogy kell készíteni későbbiekben megosztom majd a tisztelt olvasóval) 2gerezd fokhagymát, 1pici vöröshagymát, egy kisebb zöldpaprikát.
Ezt felteszem és szép lassan főzöm, aki szereti a csípőset az tehet bele erős paprikát, (én szeretem), és a végén kerül bele az őrölt bors. Jótanács a tésztát soha ne a levesben főzzük bele, mindig külön egy kis edényben, mert attól zavaros lesz a levesünk. Én a leves húsihoz és a zöldségekhez néha készítek egy pici paradicsom szószt, ami lehet akár a második fogás is!
Jó főzést sok sikert!
Rózsika |
|
|
|