Nem volt mindig „fejes” változata nálunk, ez a gömb alakú káposzta csak a középkorban lett ismert Európában. A „fej nélküli” változatát az ázsiaiak ma is termesztik és leginkább ezt is használják.
Tészta elkészítése: 50 dkg liszt, fél deci étolaj, 2 tojás egy evőkanál zsír, 1 csapott teás kanál só, 2 dl tejföl, és egy késhegynyi szódabikarbóna, jó vékonyra nyújtod. A káposztát lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és olajon, vagy zsíron megsütjük,(dinszteljük) majd ezzel a lesütött káposztával megszórjuk a kinyújtott tésztákat, feltekerjük,és 180 fokon sütjük!! Nagyon finom,és ami a lényeg laktató,és olcsó!!!!
Ha valami hiányzik otthon, térképünkön megnézheti, hol lehet beszerezni vasárnap is.
A sütéshez sok sikert, és jó étvágyat!