|
|
|
Tweet |
|
|
|
Ausztrália és Új-Zéland egyaránt a Pavlova-torta szülőföldjének tartja magát, és ha egyáltalán van valami, ami vita tárgyát képezi a két ország között, hát az csak a Pavlova lehet, aminek – a népszerűség legékesebb jeleként – az aussie szlengben “Pav” lett a neve. A tortát – bizonyosa források szerint – a perth-i Esplanade szálloda főszakácsa kreálta 1935-ben, az Ausztráliában éppen vendégszereplő, rendkívül népszerű, híres orosz balerina, Anna Pavlova tiszteletére.
4 db tojásfehérje 1 csipet só 250 g porcukor 2 púpozott teáskanál kukoricaliszt 1 teáskanál ecet
A tojásfehérjét felverjük egy kevés cukorral és a sóval félig kemény habbá,majd hozzá tesszük az ecetet, és kemény habbá felverjük,mikor ezzel megvagyunk, beletesszük a többi cukrot ezzel kicsit még verjük, majd legvégén bele cuppantjuk a kukorica lisztet, előmelegítjük a sütőnket 150 fokra és a szépen kosárformára alakított habunkat,amit szilikonos sütőpapírra raktunk,szépen becsúsztatjuk a sütőbe és ott hagyjuk kiszáradni,ez kb. 50 perc.
A gesztenyepürét átnyomjuk, a 4 dl tejszínt felverjük és ha megszáradt és kihűlt, alapra rakjuk alul gesztenye rá a hab, majd megcuppantjuk tetszés szerinti gyümölcscsel!!
Ha elkészítetted nincs más dogod, az elismerést besöpörni és a kicsi ujjacskádat lenyalogatni, ahogyan én tettem.
Jó étvágyat!
Rózsika |
|
|
|