. Ma Sarolta, Emese napja van.
Dióssi Csaba polgármesteri évértékelője
2014-01-13 21:29:00
Dióssi Csaba polgármesteri évértékelője

Dióssi Csaba polgármesteri évértékelője

A polgármester évértékelője, a városi honlapon megjelent videóriport összefoglalója.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dióssi Csaba az újévi jókívánságok után előbb az elmúlt év eredményeiről beszélt az egyébként minden háztartásba már korábban kézbesített polgármesteri beszámoló alapján, majd a jövőre vonatkozó elképzeléseket ismertette. Elmondta, hogy igen lényegesnek tartja, hogy a fent említett beszámolót mindenki kézbe vehesse, ezért immár harmadik alkalommal készített ilyet a város.

 

Az elért eredményeket 3 csoportba osztotta:

 

1. Fejlődő város – Infrastruktuális fejlesztések.  Azok tartoznak ide, amelyek annak érdekében készültek, hogy a város élhető legyen. 

Dióssi ide sorolta

 - a városi bölcsőde megépítését. 34 év után ez az első új bölcsőde a városban, 37%-kal növelte meg a bölcsődei férőhelyek számát a városban.

- Ide tartoznak az útépítések:. 14 új utca,  több, mint 2 és fél km járda, és sok parkolóhely létesült, bővült a kerékpárút-hálózat, 5 helyen épült új gyalogátkelő, 10 helyen akadálymentesítették a régit.

-  A Jézus Szíve templom környéke térköves burkolatot kapott.

-  Megkezdődött a katonadombi szabadidőközpont kialakítása.

-  BMX-pálya épült a lakossági konzultációban megfogalmazott igény alapján, talán ez jelenleg Magyarország legjobb BMX pályája.

-  Elkészült a városi sportcsarnok felújításának 2. üteme.

-  Városi tulajdonba került a Magyi pálya.

-  Műfüves futballpálya létesült a Fazekas iskola mellett.

-  A város több játszótere megújult.

 

2. Közösségépítés – hogy a valamikori alvó városból igazi közösség váljék. Ez már azért sem egyszerű feladat, mert az utóbbi pár évben rengetegen települtek be, eltérő háttérrel,  kiszakadva a régi baráti körükből, lényeges, hogy ők is megtalálják helyüket a városban. Ennek érdekében dolgozott a Programiroda:

-  Hagyományos programok: pl. gyereknap.

-  DunakesziFeszt, már harmadik alkalommal rendezte meg a város; itt mutatták be Dunakeszi dalát

-  Második alkalommal került sor a dunakeszi viadalra.

-  Megújult a Szent Mihály napi búcsú.

-  Sikeres volt az adventi vásár.

-  Megrendezték a városi Mikulás-ünnepséget, először a rendszerváltás óta. A nagy érdeklődésre való tekintettel nyomban két ünnepséget kellett tartani.

 

3. „Szolgáltató város” – a város mindennapi életét megszervező és kiszolgáló intézményrendszer fejlesztése, átalakítás úgy, hogy mindenki azt érezze, hogy ezek az intézmények mindannyiunkat szolgálják.  

 

-  Az országos változtatásoknak (pl. iskolák állami kézbe kerülése)  megfelelően át kellett alakítani az intézményrendszert.

-  Az összes városi ingatlan üzemeltetése egy kézbe került, a Közüzemi Kft-hez, a hatékonyság növelése érdekében.

 

Dióssi Csaba megragadta az alkalmat, hogy megköszönje annak a közel 400 városi dolgozónak a munkáját, akik hozzájárultak az itt felsorolt eredményekhez.

 

Ez után a jövőre vonatkozó tervekről beszélt:

-  Folytatódnak az útépítések, az időszakra betervezett 63 utca leaszfaltozása 2014-ben befejeződik, lényegében minden utca szilárd burkolatú lesz az év végére.

-  Folytatódnak a járda- , parkoló-, és zebraépítések.

-  Szeretnék az idén befejezni a katonadombi szabadidőközpont kialakítását.

-  Megújítanák az Ordas-parkot, külön részt jelölnének ki sportolásra a játszótéren kívül, az idősebb korosztály számára pedig egy parkot alakítanának ki.

-  Épül egy új, 6 csoportos óvoda a volt fehér iskola helyén, az átadásra még ebben a félévben sor kerül. Ez 180 új óvodai férőhelyet jelent a városban, ezzel a város még felül is teljesíti azt az ígéretét, hogy a ciklusban 20%-kal nő az óvodai férőhelyek száma. (A Szent Erzsébet óvodával együtt ez 30%-osnál valamivel nagyobb növekedést jelent.) Az óvodai férőhelyek bővítését ezután is folytatni fogják, egész addig, amíg minden igényt ki nem tudnak majd elégíteni.

-  A rendőrség épületén komolyabb felújításokat akarnak végrehajtani. Ez még nem biztos, egy ingatlancserére várnak, amivel a város tulajdonába kerülne a rendőrség régi épülete.

-  Pályázott a város a gimnázium és az SZTK épületének külső megújítására és energiatakarékosabbá tételére. Ennek a pályázatnak az eredménye még nem ismert.

-  A polgármesteri hivatal, a piros óvoda és a Fazekas iskola épülete napelemet kap, 100 millió Ft-os pályázati pénzből. Ez csökkenteni fogja a városüzemeltetés kiadásait.

-  Az SZTK a következőkben műszervásárlásra kap majd támogatást, mert a működtetéshez már nincs szüksége önkormányzati segítségre. 50 millió Ft-ot költött az év végén a város ultrahang- és röntgenkészülékre.

-  Nagy műfüves focipálya létesül a Magyi pályán.

-  Városi térfigyelő rendszer kialakítását tervezik a rendőrség szakmai segítségével.

-  A végre méltó főteret kap a város. Ez egyúttal közösségi térként is szolgálna, ingyenes wifi-vel. Jelenleg a kiviteli terveknél tartanak, augusztus 20-ra szeretnék a teret átadni.

-  Idén elindítanák a Katonadomb tövében létesítendő vízisporttelep kialakítását, ennek a beejezésére azonban idén már nem kerülhet sor. A megvalósítást kajak-kenu szövetséggel közösen tervezik, reményük szerint a költségeket is közösen viselik majd. Itt városi csónaktároló is létesülne, megoldva sokak problémáját.

-  Hozzákezdenének európai uniós pénzből a városi sportkomplexum megvalósításához is. Ez olyan összegű pályázati pénzt jelentene, amennyit még összesen nem kapott eddig a város a rendszerváltás óta. Jelenleg a tervezés és a pályázat előkészítése folyik.

-  Idén elkészítik annak az új művészeti iskolának a terveit, ami a zeneiskola új otthona lesz majd, és ahol hangversenyterem is kialakításra kerül.

-  A művelődési ház az idén a MÁV- tulajdonból valószínűleg átkerül önkormányzati tulajdonba, és ha ez valóban megtörténik, akkor ezt még az idén fel fogja újítani a város.

 

Dióssi Csaba azt kérte végül, hogy a városlakók ötleteikkel, javaslataikkal támogassák munkájukat.

 

A beszámolóval kapcsolatosan új szavazást indítottunk:

A polgármesteri hivatal közpénzből elkészítetett egy kiadványt, amely a város 2013-as évi eredményeit tartalamazza, és eljuttatta azt minden háztartásba. Ön hogyan vélekedik erről?

Szavazzon a főoldalon.

Utoljára frissítve: 2014-01-13 22:01:48

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Aktuális Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán osztotta meg azt a levelet, amelyet Orbán Vikt...
Bővebben >>