. Ma Judit napja van.
Dióssi Csaba polgármesteri évértékelője
2014-01-13 21:29:00
Dióssi Csaba polgármesteri évértékelője

Dióssi Csaba polgármesteri évértékelője

A polgármester évértékelője, a városi honlapon megjelent videóriport összefoglalója.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dióssi Csaba az újévi jókívánságok után előbb az elmúlt év eredményeiről beszélt az egyébként minden háztartásba már korábban kézbesített polgármesteri beszámoló alapján, majd a jövőre vonatkozó elképzeléseket ismertette. Elmondta, hogy igen lényegesnek tartja, hogy a fent említett beszámolót mindenki kézbe vehesse, ezért immár harmadik alkalommal készített ilyet a város.

 

Az elért eredményeket 3 csoportba osztotta:

 

1. Fejlődő város – Infrastruktuális fejlesztések.  Azok tartoznak ide, amelyek annak érdekében készültek, hogy a város élhető legyen. 

Dióssi ide sorolta

 - a városi bölcsőde megépítését. 34 év után ez az első új bölcsőde a városban, 37%-kal növelte meg a bölcsődei férőhelyek számát a városban.

- Ide tartoznak az útépítések:. 14 új utca,  több, mint 2 és fél km járda, és sok parkolóhely létesült, bővült a kerékpárút-hálózat, 5 helyen épült új gyalogátkelő, 10 helyen akadálymentesítették a régit.

-  A Jézus Szíve templom környéke térköves burkolatot kapott.

-  Megkezdődött a katonadombi szabadidőközpont kialakítása.

-  BMX-pálya épült a lakossági konzultációban megfogalmazott igény alapján, talán ez jelenleg Magyarország legjobb BMX pályája.

-  Elkészült a városi sportcsarnok felújításának 2. üteme.

-  Városi tulajdonba került a Magyi pálya.

-  Műfüves futballpálya létesült a Fazekas iskola mellett.

-  A város több játszótere megújult.

 

2. Közösségépítés – hogy a valamikori alvó városból igazi közösség váljék. Ez már azért sem egyszerű feladat, mert az utóbbi pár évben rengetegen települtek be, eltérő háttérrel,  kiszakadva a régi baráti körükből, lényeges, hogy ők is megtalálják helyüket a városban. Ennek érdekében dolgozott a Programiroda:

-  Hagyományos programok: pl. gyereknap.

-  DunakesziFeszt, már harmadik alkalommal rendezte meg a város; itt mutatták be Dunakeszi dalát

-  Második alkalommal került sor a dunakeszi viadalra.

-  Megújult a Szent Mihály napi búcsú.

-  Sikeres volt az adventi vásár.

-  Megrendezték a városi Mikulás-ünnepséget, először a rendszerváltás óta. A nagy érdeklődésre való tekintettel nyomban két ünnepséget kellett tartani.

 

3. „Szolgáltató város” – a város mindennapi életét megszervező és kiszolgáló intézményrendszer fejlesztése, átalakítás úgy, hogy mindenki azt érezze, hogy ezek az intézmények mindannyiunkat szolgálják.  

 

-  Az országos változtatásoknak (pl. iskolák állami kézbe kerülése)  megfelelően át kellett alakítani az intézményrendszert.

-  Az összes városi ingatlan üzemeltetése egy kézbe került, a Közüzemi Kft-hez, a hatékonyság növelése érdekében.

 

Dióssi Csaba megragadta az alkalmat, hogy megköszönje annak a közel 400 városi dolgozónak a munkáját, akik hozzájárultak az itt felsorolt eredményekhez.

 

Ez után a jövőre vonatkozó tervekről beszélt:

-  Folytatódnak az útépítések, az időszakra betervezett 63 utca leaszfaltozása 2014-ben befejeződik, lényegében minden utca szilárd burkolatú lesz az év végére.

-  Folytatódnak a járda- , parkoló-, és zebraépítések.

-  Szeretnék az idén befejezni a katonadombi szabadidőközpont kialakítását.

-  Megújítanák az Ordas-parkot, külön részt jelölnének ki sportolásra a játszótéren kívül, az idősebb korosztály számára pedig egy parkot alakítanának ki.

-  Épül egy új, 6 csoportos óvoda a volt fehér iskola helyén, az átadásra még ebben a félévben sor kerül. Ez 180 új óvodai férőhelyet jelent a városban, ezzel a város még felül is teljesíti azt az ígéretét, hogy a ciklusban 20%-kal nő az óvodai férőhelyek száma. (A Szent Erzsébet óvodával együtt ez 30%-osnál valamivel nagyobb növekedést jelent.) Az óvodai férőhelyek bővítését ezután is folytatni fogják, egész addig, amíg minden igényt ki nem tudnak majd elégíteni.

-  A rendőrség épületén komolyabb felújításokat akarnak végrehajtani. Ez még nem biztos, egy ingatlancserére várnak, amivel a város tulajdonába kerülne a rendőrség régi épülete.

-  Pályázott a város a gimnázium és az SZTK épületének külső megújítására és energiatakarékosabbá tételére. Ennek a pályázatnak az eredménye még nem ismert.

-  A polgármesteri hivatal, a piros óvoda és a Fazekas iskola épülete napelemet kap, 100 millió Ft-os pályázati pénzből. Ez csökkenteni fogja a városüzemeltetés kiadásait.

-  Az SZTK a következőkben műszervásárlásra kap majd támogatást, mert a működtetéshez már nincs szüksége önkormányzati segítségre. 50 millió Ft-ot költött az év végén a város ultrahang- és röntgenkészülékre.

-  Nagy műfüves focipálya létesül a Magyi pályán.

-  Városi térfigyelő rendszer kialakítását tervezik a rendőrség szakmai segítségével.

-  A végre méltó főteret kap a város. Ez egyúttal közösségi térként is szolgálna, ingyenes wifi-vel. Jelenleg a kiviteli terveknél tartanak, augusztus 20-ra szeretnék a teret átadni.

-  Idén elindítanák a Katonadomb tövében létesítendő vízisporttelep kialakítását, ennek a beejezésére azonban idén már nem kerülhet sor. A megvalósítást kajak-kenu szövetséggel közösen tervezik, reményük szerint a költségeket is közösen viselik majd. Itt városi csónaktároló is létesülne, megoldva sokak problémáját.

-  Hozzákezdenének európai uniós pénzből a városi sportkomplexum megvalósításához is. Ez olyan összegű pályázati pénzt jelentene, amennyit még összesen nem kapott eddig a város a rendszerváltás óta. Jelenleg a tervezés és a pályázat előkészítése folyik.

-  Idén elkészítik annak az új művészeti iskolának a terveit, ami a zeneiskola új otthona lesz majd, és ahol hangversenyterem is kialakításra kerül.

-  A művelődési ház az idén a MÁV- tulajdonból valószínűleg átkerül önkormányzati tulajdonba, és ha ez valóban megtörténik, akkor ezt még az idén fel fogja újítani a város.

 

Dióssi Csaba azt kérte végül, hogy a városlakók ötleteikkel, javaslataikkal támogassák munkájukat.

 

A beszámolóval kapcsolatosan új szavazást indítottunk:

A polgármesteri hivatal közpénzből elkészítetett egy kiadványt, amely a város 2013-as évi eredményeit tartalamazza, és eljuttatta azt minden háztartásba. Ön hogyan vélekedik erről?

Szavazzon a főoldalon.

Utoljára frissítve: 2014-01-13 22:01:48

További híreink
A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
Az újságcikkek címei azt sugallják, hogy nagy nemzetközi sikert ért el hétvégén a Koltai Lajos rendezte, 2,3 milliárdból készült Semmelweis-film, és a nagy torontói feszt...
2023-12-05 17:49:04, Hírek, Aktuális Bővebben
Orbán Viktor megkapta az Állami Barátság Érdemrend első fokozatát Kazahsztánban – meleg, elvtársi légkörben
A kitüntetést Asztanában Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöktől.
2023-11-03 10:49:59, Hírek, Aktuális Bővebben
Mesterséges intelligencia süti a kiflit Debrecenben
Magyarországon elsőként mesterséges intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel jelennek meg a piacon a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei - jele...
2023-11-03 10:49:57, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán Viktor kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető ingatlanalapok is sokat nyerhetnek az idegenrendésze...
Bővebben >>