. Ma Zita napja van.
Dunakeszin szervizelik majd az új vonatokat
2015-07-16 13:10:23
Dunakeszin szervizelik majd az új vonatokat

Dunakeszin szervizelik majd az új vonatokat

Az egyenként 5,788 millió euróba kerülő járművekből hatot a Közlekedés Operatív Programban (Közop), tizenötöt az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (Ikop) finanszíroz a MÁV-Start.


A mostani beszerzésből az első hat Flirt motorvonatot az idén októberig, a további tizenötöt jövő év decemberéig szállítja a Stadler. Az év végéig 102 Flirt motorvonat közlekedik a MÁV-Start kötelékében, és a szolgáltatás színvonalát emeli a mostani beszerzés, amellyel 123-ra emelkedik a vonatok száma.

 

A fővárosba 11 vasútvonal fut be, ezeken évi 58 millió embert, az összes utas 54 százalékát szállítják. A Flirt vonatokat elsősorban a főváros 100 kilométeres körzetében állítják forgalomba, az így felszabaduló, Budapest körzetében közlekedő jó színvonalú vonatok vidéken közlekednek majd.

 

A Stadler Rail cégcsoport országigazgatója beszámolt arról, hogy a dunakeszi járműjavítóval folytatják az együttműködést elsősorban szervizelés terén, és közös ajánlat kidolgozásában gondolkodnak vonatgyártás területén, amelyben 50-55 százalékot tehet ki a magyar beszállítói hányad.

 

(MTI nyomán)

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>