. Ma Barbara, Borbála napja van.
Ezekre figyelj a rollered karbantartásakor
2021-11-25 13:01:51
Ezekre figyelj a rollered karbantartásakor

Ezekre figyelj a rollered karbantartásakor

Kezdd az alapoknál

 

Vagyis a kerekeknél. Akárcsak az autók vagy a kerékpárok esetében, a rolleknél is igaz, hogy a lapos vagy sérült abroncs könnyen balesethez vezethet. A keréknyomást bármelyik benzinkútnál ingyen ellenőrizheted, az esetleges hibáknál viszont a szemedre kell hagyatkoznod. A lapos gumi nem csupán veszélyes, de az elektromos rollereknél az energiafelvételt is növeli, vagyis gyorsabban lemerül az aksi.

 

Jó fékek nélkül egy métert sem

 

Akár városban, akár vidéken rollerezel, kulcsfontosságú, hogy a lehető legrövidebb idő alatt meg tudj állni szükség esetén. Ez csakis akkor lehetséges, ha a fékek kifogástalan állapotban vannak. Se a féknyereg, se a fékbetét nem kifejezetten drága, ezért azonnal cseréld őket, amennyiben problémát észlelsz. Mindig gyári alkatrészt használj! Ha eredeti Xiaomi roller alkatrészeket keresel, érdemes a Házirobotok.hu webáruházban szétnézned.

 

Látni és látszódni

 

Az autósok körében alapigazságnak számító mondás a rollerezőkre is igaz. Mivel bizonyos e-rollerek segédmotoros kerékpárnak minősülnek, a KRESZ előírásainak megfelelő világításról kell gondoskodnod elöl és hátul is. Ez egyrészt a te biztonságodat is szolgálja, másrészt a közlekedésben résztvevő más járművek és gyalogosok dolgát is megkönnyíti.

 

A külső is számít

 

A rollered festése több, mint dísz. A festés védi a vázat a sérülésektől és a korróziótól. Célszerű tehát időről időre átnézni ezt a részét is a rollernek, és elvégezni a szükséges javításokat. Átmeneti megoldásként egy öntapadó matrica is jó lehet, de ez csak elfedi a problémát. Hosszú távon csak az újrafestés segít majd növelni a rollered élettartamát.

 

Akkumulátor: a roller lelke

 

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban győződj meg arról, hogy az akkumulátor is kifogástalan állapotban van-e. Ennek első lépése, hogy megnézed, hányadik töltési ciklusnál jársz. Lehet, hogy már közel jársz a maximumhoz, ilyenkor pedig cserére lesz szükséged. Az aksi élettartamát néhány egyszerű tipp betartásával jelentősen megnövelheted.


-Fagypont alatt ne használd a rollered.

-Használat után mindig várd meg, amíg kihűl a gép, és csak utána kezdd tölteni.

-Soha ne hagyd, hogy az akku teljesen lemerüljön.

-Mindig eredeti, a gyártó által javasolt töltőt használj.

-Ne hagyd a rollert tűző napon vagy zuhogó esőben.

-Próbáld kerülni a hirtelen gyorsításokat. A nyugodt rollerezés egyrészt biztonságosabb, másrészt az akkumulátornak is jót tesz.

 

Amennyiben tehát alkatrészekre van szükséged, nézz körül a webáruházban!

További híreink
Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szemlélet emlékét látják benne, és az elbontása mellett foglalna...
2021-12-01 19:49:34, Hírek, Színes Bővebben
Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t
Nagy port kavart Magyarországon az Orbán-kormány bejelentése, miszerint Budapesten nyit campust a kínai Fudan Egyetem. Ennek ellenére mégsem vétózza meg Budapest vezetése...
2021-12-01 19:49:29, Hírek, Színes Bővebben
Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Most pedig kiderült, hogy korábban egy Rogánhoz...
2021-11-28 14:37:15, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Új látványossággal bővült a Börzsöny, azon belül is Királyrét. A Szokolyához tartozó kis pihenő-település fele...
Bővebben >>