. Ma Ervin napja van.
Hamarosan villamosok gyártása és tesztelése kezdödik a vagongyárban.
2014-08-14 14:42:35
Hamarosan villamosok gyártása és tesztelése kezdödik a vagongyárban.

Hamarosan villamosok gyártása és tesztelése kezdödik a vagongyárban.

Aláírta a villamos-beszerzés módosítását a Budapesti Közlekedési Központ és a tenderen nyertes spanyol CAF, ennek értelmében tízzel több, 47 új Urbos3-as villamos gyártás kezdődhet a vagongyárban.

 

 

 

 

 

 

 

 

A BKK szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a prototípus járművek gyártását szeptemberben kezdik meg, az első szerelvény jövőre áll forgalomba, az összes 2016 első feléig érkezik meg a fővárosba.

 

 A rövidebb, 34 méteres villamosok a megújuló 3-as vonalra, valamint a várhatóan 2015 végére kiépülő budai fonódó villamoshálózatra kerülnek. A Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények az 1-es villamos vonalán járnak majd. A rövid változat egyszerre 200 utast szállíthat 46 ülőhellyel, a hosszú típus 345 utas szállítására alkalmas 81 ülőhellyel.

 

Az eredeti szállítási szerződést februárban kötötték 37 villamosra 27 milliárd forint értékben, a szerződés módosításának értelmében tízzel több villamost szállít a CAF, amelyek részben Dunakeszin vagongyárban (Bombardier MÁV Kft.) készülnek. Emellett a CAF vállalta, hogy felgyorsítja a gyártást, hogy a jogorvoslati eljárás miatt elhúzódó tendert időben le tudják zárni.

 

Már korábban bejelentették, hogy ennek értelmében próbapályát építenek Dunakeszi állomást a járműjavítóval összekötő iparvágányt felhasználva, mintegy 1,7 km-en. A próbapályára azért van szükség, mert a dunakeszi üzemben fogják az első budapesti CAF villamosokat tesztelni, ugyanis a villamosoknál típusonként legalább egy példánynak tízezer kilométert kell futnia utasok nélkül, mielőtt az engedélyeztetési eljárást folytatni lehetne. Ezen kell majd jó 2500-szor megfordulnia egy szerelvénynek, mire meglesz a tízezer kilométer.

 

Utoljára frissítve: 2014-08-14 14:45:05

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>