. Ma Zita napja van.
Kerékpárral Dunakeszin 1. – Olvasói vélemények
2013-12-10 20:31:32
Kerékpárral Dunakeszin 1. – Olvasói vélemények

Kerékpárral Dunakeszin 1. – Olvasói vélemények

Cikkünk első részéhez kaptunk néhány olvasói véleményt, ezeket ismertetjük és reagálunk  a következőkben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miklós korrigálja a cikkben közölt téves információt – köszönjük --, és megerősíti, hogy a Gyártelepnél valóban elég kaotikus helyzet uralkodik, ami nem jó sem a kerékpárosnak, sem a gyalogosnak, de valószínűleg az ott lakók bosszankodnak rajta leginkább:

 

 Pontosítanom kell: " a mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel" elhelyezett tábla beljebb, cka. 50 méterrel, a Mindszenty st. és az Állomás sétány sarkán van. Odáig szabályosan hajthatnak be a gépkocsik, onnantól van a gond, hogy a tilalmat feloldó kiegészítő tábla engedélyezi az orvosi rendelőhöz való behajtást rendelési idő alatt. Természetesen sokan (rengetegen) "meggondolják magukat" és nem az orvosi rendelőbe mennek (nem is akartak), hanem csak kikerülik a Béke út - Fő út kereszteződésében levő lámpát... A Béke út felőli bekanyarodás nehézsége ettől függetlenül igaz. Járda nincs, azonos útfelületen közlekedik autó, kerékpáros, gyalogos, és  (nehogy baj legyen! ) a szembe közlekedő kerékpározás sincs tiltva. Gyakorlatilag itt káosz van...

 

Árpád autósként mutatkozik be, aki vigyáz a biciklisekre, és mindaddig tiszteli is őket, amíg betartják a szabályokat. Ő így ír:

 

 Valóban sok gondot okoz kerékpárral közlekedni Dunakeszin. A Klapka utcánál előbb is van felhajtási lehetőség, mint a zebra. Bár így 25 méterrel többet közlekedik szabálytalanul, mint ahogy leírta. Az Ön elé ugró gyalogosok szabályosan tartózkodnak a járdán. Az alagút utáni területen megálló teherautók csak árut visznek a boltba és a bódékba. Ha többen vannak, valóban szabálytalanul állnak a járdán, de sietnek mert nekik az idő sokat számít. Egyébként már szeretnék látni egy olyan kerékpáros hozzászólást valahol, aki azt feszegeti, hogy miért nem vonatkozik a KRESZ rájuk pl.: behajt az egyirányú utcába, ahol nincs kitáblázva ez a lehetőség stb.

 

Kedves Árpád: az egész cikk arról szólt, hogy beismertem kerékpárosként, hogy bizony, szabálytalankodom, igaz, nem gondolom azt, hogy a KRESZ ne vonatkoznék rám, de inkább kockáztatok meg egy esetleges büntetést, mint egy balesetet. Mentségemre legyen mondva, hogy közben maximálisan figyelek a többi közlekedőre, és tudom, hogy jelen esetben ők nem szabálytalankodnak, én viszont igen. Ezt egyébként akkor is megtenném, ha fordítva állna a dolog, mint ahogy Ön – és nyilván sok más autós társa is – vigyáz még a szabálytalankodókra is.

 

A cikksorozatnak éppen az az egyik célja, hogy megmutassuk, vannak megoldatlan helyzetek a városban, még akkor is, ha szemérmesen félrenézünk, és nem veszünk róluk tudomást. Egy másik célunk pedig éppen az, amit Ön is feszeget itt, hogy szembesüljünk itt kerékpárosként, hogy mit találnak idegesítőnek, veszélyesnek viselkedésünkben a közlekedés többi résztvevői.

 

A Klapka utcai másik felhajtási lehetőséggel én is szoktam élni, ha nem használja éppen gyalogos a járdát -- ez a szakasz szerencsére már messziről jól belátható.

 

 

Ferenc személyes jó tanácsokkal lát el, és felajánlja, szívesen megmutatja, hogyan kell átmenni az aluljárón, ha gondot okoz. Némi gúnnyal teszi hozzá, hogy építtessünk kerékpáros felüljárót. Valószínűleg félreérti a cikksorozat célját: nem akarunk itt megoldást találni vagy – pláne – követelni minden problémára, csak fel szeretnénk hívni a figyelmet rájuk.

 

Kérjük továbbra is, hogy ha valakinek van véleménye a témához (más helyszínhez is), írja meg nekünk a info@dunakeszi-hirhatar.hu e-mail címre. Kérjük, jelezzék azt is, hogy névvel, vagy csak monogrammal, esetleg aláírás nélkül közöljük hozzászólásukat vagy cikküket.

 

                                                         R. Cseresnyés Mária

 

Utoljára frissítve: 2013-12-10 20:32:42

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>