. Ma Ervin napja van.
Megverték és megrugdosták a pedofíliával vádolt tanárt az őrök!
2011-05-06 12:36:24
Megverték és megrugdosták a pedofíliával vádolt tanárt az őrök!

Megverték és megrugdosták a pedofíliával vádolt tanárt az őrök!

Mint arról korábban beszámoltunk, kihallgatták és őrizetbe vették a Széchenyi István Általános Iskola igazgatóhelyettesét T. Gábort (48). Az ügyben meghallgatott gyermekek közül négyen számoltak be hasonlóan a kirándulásról. A tanár 19 éve tanított Dunakeszin, pályafutása során a 26 év alatt soha egyetlen panasz sem érkezett ellene, vele szemben. Senki nem észlelte, hogy bármi furcsaság lenne a férfi körül, újra és újra elmentek vele kirándulni a gyerekek, hiszen nagyon szerették. Kiskorúak többrendbeli veszélyeztetése miatt indítottak eljárást a férfi ellen. Az előzményekről ITT olvashatnak.

 

A férfit - aki április 29-én került előzetes letartóztatásba - elszállították a váci büntetés-végrehajtási intézetbe. Május elsején, vasárnap, két fegyőr, azzal az ürüggyel, hogy elviszik sétálni a férfit, megbilincselték, és önhatalmúlag ítélkeztek felette. A megbilincselt, ezáltal magatehetetlen tanárt lelökték a lépcsőn, majd megrugdosták és megverték. De ennyi nem volt elég a két ítésznek, akik ezután vélhetőleg olyan tettekre ragadtatták magukat, ami már kínzásnak minősül.

Hétfőn délelőtt dr. Gerencsér Ferenc, a vádlott ügyvédje megdöbbenve tapasztalta, hogy ügyfele bal karja teljesen bevan dagadva, nem tudja mozgatni, a csuklóján láthatóak voltak a mélyen bevágódott bilincs nyomok. T. Gábor kétségbe volt esve, sírt, és halálfélelme volt, könyörgött, hogy ne szóljanak senkinek, mert akkor őt megölik, valamint kérte, hogy mondják meg, mit kell, hogy aláírjon, csak kikerüljön onnan.

A váci büntetés-végrehajtási intézet börtönparancsnoka emberségesen, gyorsan és hatékonyan intézkedett, kivizsgálást indított a két őr ellen. A tanárt ellátták a Honvédkórház-állami Egészségügyi Központban, ahol vállig begipszelték a karját, ezután átkerült egy másik intézménybe, ahol megfelelő őrizetbe van, így remélhetőleg nem történik meg újra ez az atrocitás.

 

Szerkesztőségünk megkereste T. Gábor ügyvédjét, valamint a váci büntetés-végrehajtási intézetet is, hogy megfelelő tájékoztatásban részesítsük olvasóinkat.

 

 

 

A Váci Fegyház és Börtön hivatalos közleménye a Hírhatárhoz:


A Váci Fegyház és Börtön parancsnoka 2011. május 2-án két felügyelő ellen feljelentést tett, bántalmazás hivatalos eljárásban alapos gyanúja miatt. Az érintett fogvatartottat a civil egészségügyi intézményben történő ellátása után a rendelkezési jogkör gyakorlójának engedélyének birtokában átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe.

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>