. Ma Ervin napja van.
Mikor a zene szól, megáll az idő!
2015-10-03 12:00:45
Mikor a zene szól, megáll az idő!

Mikor a zene szól, megáll az idő!

 

A zene világnapján adott közös koncertet a Dunakeszi Ifjúsági Szimfonikus Zenekar és a Tavasz női énekkar. Szokatlan helyen, egy bevásárló központban. A koncert egy igazi flasmobbá sikeredett, látva a tátott szájú gyerekeket és csodálkozó szüleiket. Az fásult arccal vásárló plázák népében is átkapcsolt valamit egy pillanatra, kizökkentvén őket térből és időből.

 

Kovács Csenge élménybeszámolója az eseményről:

Nekem a "zene világnapja" semmi többletjelentést nem hordozott magával idáig, hiszen számomra majdnem minden nap a zenéről szól évek óta. Bele sem gondoltam, hogy olyan embereknek, akik nem zenélnek, különleges élményként marad meg, mikor a hétköznap szürkeségében ismerős dallamokat hallanak egy olyan helyen, ahol valószínűleg minden nap unos-untalan elsétálnak. Látni, hogy a kisgyermekek hatalmas szemekkel néznek a rengeteg "bácsira és nénire", akik zenét "csinálnak" és a komor arcú, magukba roskadt emberek a nagy sietségben megállnak egy pillanatra, és mosoly szökik tekintetükbe, fantasztikus élmény. Úgy gondolom, hogy erről szól a zene világnapja: olyan emberekhez eljuttatni a muzsikát, akik maguktól nem biztos, hogy időt szakítanának rá, és emlékeztetni őket arra, hogy pedig érdemes lenne. Hiszen mikor zene szól, megáll az idő. Nem csak a hallgatónak, a zenekar tagjainak is. Figyelünk persze magunkra, egymásra, a karmesterre, a kottára és sokszor ez nem egyszerű, vagy nem úgy sikerül, ahogyan szeretnénk... De ahogyan a fehér papíron ülő fekete hangjegyekből életre kelnek a dallamok, mindannyian érezzük, hogy ez minden, csak nem minden napi. És hiába, mikor éjjel a nem rég játszott/hallott dallamok cikáznak az agyunkban és emiatt nem tudunk elaludni, nem bánjuk egy cseppet sem, mert akkor a zene csak is a miénk.

 

Utoljára frissítve: 2015-10-03 12:02:13

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>