. Ma Ervin napja van.
Nagy a baj a Dunakeszi Közüzemi Kft.-nél
2016-07-28 13:43:28
Nagy a baj a Dunakeszi Közüzemi Kft.-nél

Nagy a baj a Dunakeszi Közüzemi Kft.-nél

Az Állami Számvevőszék vizsgálta a Dunakeszi Közüzemi Kft. 2011 és 2014 közötti működését és szinte semmit sem talált rendben. Mind a városvezetésre, mind a Kft. vezetőjére nézve elmarasztaló vizsgálati eredmény született. Ebből idézünk néhány lényegesebb megállapítást.

 

Dunakeszin nem jött be rezsicsökkentés

 

„Az Önkormányzat a Tszt. szerinti rendeletalkotási kötelezettségének eleget tett, annak tartalma azonban teljes körűen nem felelt meg az előírásoknak. Az Önkormányzat a távhőrendeletet annak ellenére nem módosította, hogy a hatósági ár bevezetésével ármegállapítási jogköre – a csatlakozási díj kivételével – 2011. április 15. napjával megszűnt”, olvasható a vizsgálat ötödik oldalán.

„A távhőszolgáltatáshoz kapcsolódó lakossági követelések állománya a rezsicsökkentési előírások végrehajtása ellenére nem csökkent”, áll a vizsgálat nyolcadik oldalán.

 

 

Az ÁSZ szerint is könnyen csúszik a pénz

 

„A prémiumrendszert nem a javadalmazási szabályzatban megfogalmazott tulajdonosi elvárások szerint működtették. A Képviselő-testület által jóváhagyott javadalmazási szabályzatban előírtakkal ellentétben prémiumfeladat kiírása nélkül került sor az ügyvezetői prémium kifizetésére. A prémium kifizetésekre az FB tagok az éves beszámolóhoz kapcsolódó FB jelentésekben tettek javaslatot, ugyanakkor a prémium kiírás hiányát nem kifogásolták.", írja a jelentés az ötötdik és tizenötötdik oldalon.

 

 

Dióssi magyarázkodik

 

A vizsgálat tartalmazza Dióssi Csaba reakcióját a 38. oldalon a vizsgálat eredményére, ami inkább egy magyarázkodásnak tűnik a részéről. Szerinte ugyanis, ha a vizsgálat megállapítja, hogy a jogszabályi előírásoknak összességében nem feleltek meg, vagy teljes körűen nem feletek meg, a vizsgált dolgok, nem baj, mert abból az következik, hogy részben megfeleltek.

Ehhez nincs mit hozzá fűzni, a teljes jelentést IDE KATTINTVA érheti el.

 

Utoljára frissítve: 2016-07-28 13:48:07

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>