. Ma Ervin napja van.
Rejtélyes égi látogató Dunakeszin
2014-11-07 21:32:35
Rejtélyes égi látogató Dunakeszin

Rejtélyes égi látogató Dunakeszin

Egy olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy csütörtökön éjjel 2 óra 40 perckor egy mély repülőgéphangra lett figyelmes. Az eset Dunakeszin történ a Tisza utca Göd felőli részén.

- Olyan volt, mint a háborús filmekben, amikor a bombázó gépek alacsonyan szállnak el a város felett, – mondta – biztosan nem utasszállító volt, mert annak egészen más hangja van. Az egész 20-30 másodpercig tartott, és nagyon közelről lehetett hallani a mély morajlás-szerű hangot. Olvasónk elmondta, hogy nagyon rossz alvó és minden zajra felriad.

 

 Göd felől jött a hang!

 

- Ahogy felkeltem, az órára néztem 2 óra 40 percet mutatott, rögön az ajtóhoz siettem, hogy megnézzem, mi lehet az, de amikor odaértem nagyon megijedtem, mert hallottam, hogy valami hullik az égből. Mintha apró gyöngyök, vagy jégdara hullott volna.

 

Erre távolodott.

 

 

Amikor a mély hang a leghangosabb volt akkor hullott az a valami a legsűrűbben. Reggel pedig azt láttuk, hogy az autók tetején apró pötty foltok vannak. Tizennyolc éve lakom itt, – mondta – de még hasonlót sem hallottam.

A repülőt senki sem látta, de többen is hallották a mély morajlás-szerű hangot, a Mátyás király útján és a Szilágyi utcában is.

 

 

Egy nap elteltével is beszédtéma volt. 

 

 

Kurucz Imre, a Dunakeszi Repülőtér vezetője, kérdésünkre, hogy mi lehetett a titokzatos égi látogató, elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy katonai szállító-repülőgép gyakorlatozott a légtérben. Hozzátette, hogy mindenképpen furcsa, mert az ilyet be szokták jelenteni az ijedtség elkerülése miatt. Arra a kérdésre, hogy mi hullhatott a gépből, nem tudott választ adni, mert ha a gépre fagyott jég potyogott volna, az nem olyan apró, mint ami a beszámolóban szerepel – magyarázta. Hozzátette, hogy a légcsavar okozta légáramlat, produkálhat olyan hangot a tetőn, mintha valami potyogna, de az viszont nem hagy nyomot.

 

Megkerestük a légügyi hatóságot is, de tőlük még nem érkezett válasz.

 

Várjuk azon olvasóink jelentkezését, akik látták vagy hallották a jelenséget az:  info@dunakeszi-hirhatar.hu email címen. 

Utoljára frissítve: 2014-11-07 21:37:52

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>