. Ma Ervin napja van.
Szavazásunk eredményeképpen a Facebook a nyerő
2011-05-20 17:48:05
Szavazásunk eredményeképpen a Facebook a nyerő

Szavazásunk eredményeképpen a Facebook a nyerő

Múlt héten lezártuk a szavazásunkat, melynek kérdése: Ön melyik közösségi oldalt használja legszívesebben? Talán nem árulok el meglepetést - a végeredmény 139 fő szavazatának átlaga alapján a Facebook áll az első helyen 73 %-al, második a dobogón az iWiW 22 %-al, bronzérmes a Twitter 4 %-al, és mindössze az utolsó helyet kapta a myVip 2 %-al. Egy kis kitekintő az alkalmazások terén, hogy mire is használhatjuk, mikor, és kinek az ötlete alapján hozták létre ezeket az ismerkedési portálokat.

 

 

A negyedik helyezett: myVIP

2006. április 8-án kezdte meg működését ez a magyar ismeretségi hálózat. Ekkor már létezett az iWiW több éve, így nem mondhatni, hogy ismeretlen volt a célközönség számára. Regisztrálni, a már rendszerben lévő partnerek által küldött meghívóval lehet, ahol nevet, e-mail címet és különböző adatokat kell megadni. Pl. születésünk dátumát, mivel foglalkozunk, iskoláinkat stb. Az indulás pillanatától kezdve lehet természetesen képeket felrakni, de videókat csak másfél év eltelte után 2007. decemberétől, zenéket pedig további majd egy évre rá tudott fogadni a myVIP.

 

A harmadik helyezett: a Twitter

A Twitter nem sokban tér el a már ismert közösségi oldalakról, mégis már. 2006. októberében lépett a közönség elé. Ez az ismeretségi hálózat teszi lehetővé, hogy rövid üzeneteket küldjenek egymásnak a felhasználók, száznegyven karakter erejéig, akár csak egy sms. Mindezt a Twitter honlapján keresztül. Ingyenes, habár ha sms-en keresztül „beszélgetünk” akkor ez bizony pénzbe is kerül. Az egyik leghíresebb Twitter felhasználó az Amerikai Egyesült Államok elnöke Barack Obama. Igazi elfoglalt emberek számára találták ki a Twittert.

 

A második helyezett: az iWiW

2002. április 14-én robbant be a köztudatba az iWiW (angol „international who is who” - „nemzetközi ki kicsoda”) magyar ismeretségi hálózatként, akkor még WiW néven. Az egyik leglátogatottabb magyar weboldal lett, mely sokáig tartotta a helyét. A rendszerbe ugyan úgy lehet regisztrálni, mint a MyVip esetében, belső ember küld meghívót külsősnek, aki ezáltal meghívott lesz, így hasonlóan a negyedik helyezettünkhöz, adatokat adunk meg, és regisztrálunk. 2010-ben viszont már alulmaradt a felhasználók körében az iWiW a Facebook-kal szemben. De miben is különbözik akkor a Facebook?

 

Első helyezett: a Facebook

A Facebook 2004. február 4-én indult hódító útjára. Gyakorlatilag az összes közösségi oldalt maga mögé utasította, így már 2011-ben több, mint 637 millióan regisztráltak ezen az oldalon. Fontos tudni, hogy ingyenes, habár ez a többi oldalra is elmondható, de ide talán könnyebben lehet regisztrálni, hiszen nagy előnye, hogy nem kell várni meghívóra. Egy fiatal amerikai egyetemistának Mark Zuckerbergnek köszönhetjük ezt a remek közösségi oldalt, melyen gyakorlatilag minden információt megtalálunk az ismerőseinkről, videókat, képeket, információkat. Az ismert like (lájk) gomb a legnépszerűbb fejlesztése az oldalnak. Így egyszerűen kitudjuk fejezni tetszésünket egy adott információra, eseményre, bejegyzésre, üzenetre. 2008. november 26-án elindult magyarul is, és nem volt meglepő, hogy gyakorlatilag két és fél év leforgása alatt már közel három millióan regisztráltunk.

Érdekes, hogy Egyiptomba már Facebook nevű kislány is él, akinek édesapja a közösségi oldal iránt érzett hálája jeléül adta ezt a nevet. A Facebook alapítása persze ennél a rövid ismertetőnél

 

Kíváncsian várjuk a következő szavazásunk eredményét: Ha most lennének a szavazások, Ön mely pártra szavazna?

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>