. Ma Ervin napja van.
Vasárnap Dunakeszin hajt át a Tour De Hongrie
2016-06-30 10:35:42
Vasárnap Dunakeszin hajt át a Tour De Hongrie

Vasárnap Dunakeszin hajt át a Tour De Hongrie

Dunakeszit az utolsó ötödik, 113 kilométeres szakaszban érintik a versenyzők, most vasárnap, július 3-án. Ez a szakasz Gyöngyösről indul 10:35 kor, 67 kilométer megtétele után vélhetően 12:10 kor érkeznek a biciklis gladiátorok Fót felől. A Fóti úton tekernek végig, át a vasúti felüljárón, majd a Bajcsy-Zsilinszky - Szent István utcák érintésével érik el a régi 2-es körforgalmát. Innen a régi 2-en, a Váci út- Rakpart- Lánchíd érintésével érik el a Várat. Tesznek pár kört, és a befutó a Várkert bazár előtt lesz!

Talán érzékelhető hogy milyen tempóval mennek ezek a srácok abból, hogy Gyöngyösről Dunakeszire vezető 67 km-t, mindössze másfél óra alatt tekerik le.

Érdemes a Fóti úton levő három körforgalom valamelyikénél (Tesco, Repülőtéri út, Hídi ABC) vagy a Bajcsy-Zsilinszky - Szent István utcák kereszteződésénél lévő kanyarnál szurkolni.

 

A verseny dunakeszi útvonala

 

 

 

A Tour de Hongrie az elsőszámú profi országúti kerékpárverseny Magyarországon. A nemzetközi Kerékpáros Szövetség, Europe Tour versenysorozatának a része, és komoly múltra tekint vissza, először 1925-ben rendezték meg.  Az idei a 37. verseny, amelyen 32 ország 96 kerékpárosa állt rajthoz A magyar színeket képviseli a DKSI-Kontent, a Dr. Bátorfi-Agria KTK, az Epronex Special Bikes, a MugenRace Team Prológ és a Szuper Beton, de nagy örömünkre rajthoz állt Székelyföld profi csapata, a Tusnád Team is.

A magyar indulók között a legnagyobb név Lovassy Krisztián, aki kontinentális besorolású luxemburgi Team Differdange – Losch csapat tagja, illetve Szalontay Sándor a Dr. Bátorfi Agria KTK sprintere pályakerékpáros, a 200 méteres sprint számában a világ 6 legjobbja.

Sándor nyerte a verseny első Szombathelyi időfutam prológ szakaszát, így egyelőre övé a győzteseknek járó sárga trikó.

A versenyt élőben közvetíti a DIGISPORT 2 tv csatorna, illetve on-line is nyomon követhető a viadal honlapján (www.tdh.hu) és Facebook oldalán (www.facebook.com/tourdehongrie).

Mindent egyebet a viadalról itt: www.tdh.hu olvashatnak



szerkesztőségünkből

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>