DUNAKESZI HÍRHATÁR - A fürdőszoba felújítása – mit ne csináljunk és mit igen?

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2022.11.28.
 Hétfő
Ma Stefánia napja van.
Holnap Taksony napja lesz.
   EUR árfolyam
   408,3& Ft
   CHF árfolyam
   414,63 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 12. 28. 10:43     


A fürdőszoba felújítása – mit ne csináljunk és mit igen?
Elég sokunk számára igazán nagy stresszel jár a lakás bármely helyiségének a felújításába belefogni. Jómagam is már régóta fontolgatom a fürdőszoba átalakítását, de mindig visszarettenek már a gondolatától is. Hisz van számos olyan nehézség, ami elég nagy valószínűséggel fel fog bukkanni.

Persze ilyenkor sem árt, ha tudunk kicsit kiengedni, lazulni. Szóval egyáltalán nem árt, ha pozitívabban tudjuk szemlélni az élettel járó kihívásokat és megpróbáltatásokat. Ha már elkerülni úgysem lehet őket. Hogy azért mégse legyen rémálom a fürdőszoba felújítása, jobb, ha pár szempontot jó előre számba veszünk, és felkészülünk a lehetséges buktatókra. Lássuk, mik lehetnek ezek!

 

Ne csábuljunk el azonnal!

 

Nem érdemes az első boltban, a lehetőségek alapos feltérképezése nélkül megvenni a lélegzetelállítóan akciós és szuper trendi burkolatokat. Persze, mindenhol a döntésképesség fontosságáról olvashatunk mostanában. Ám a megfontolt döntés hosszú távon igazán kifizetődő. Érdemes energiát szánni az alapos tervezésre és időt hagyni az inspirációknak.

 

Ha azt képzeli valaki, hogy a felújítás rózsaszín polgári teadélután, az hatalmasat téved. Kosz, zaj és igen nagy felfordulás kíséri majd a folyamatot. Erre testben és lélekben is érdemes felkészülni. Jó hír azonban, hogy az eredmény tartósnak ígérkezik. Ha egy fürdőszoba-felújítást alaposan megterveztek, a munkálatokat szépen és szakszerűen elvégezték, akkor elég sok ideig élvezhető a végeredmény. Kosz, zaj és felfordulás nélkül.

 

Mindent időben

 

Soha nem szabad a csempevásárlást és a kiegészítők beszerzését az utolsó pillanatra hagyni. A szaküzletek manapság nem szoktak nagy készleteket felhalmozni. Érthetően sokkal kifizetődőbb többféle mintadarabot tartani, mint raktárkészletet. Éppen ezért időbe telik, míg a kiválasztott anyagokat kiszállítják. Talán gyorsabb a folyamat, ha hazai gyártó termékét választottuk, mint ha külföldit.

 

Ugyanez érvényes a burkoló szakemberre vagy burkoló csapatra. A tapasztalt és keresett, ezáltal valószínűsíthetően jó munkát végző mesterek nem érnek rá azonnal. Be vannak táblázva. Előfordulhat, hogy pár hónapot is várakoznunk kell, míg elérnek a mi fürdőszobánkba. Kifizetődőbb kivárni a profikat.

 

Túlzott sokféleség

 

Bár például a Csempehegyeknél kapható csempék kínálata igen nagy, nem érdemes minden helyiségbe más-más padlóburkolatot választani. Jobb meghagyni ezt a bemutatótermeknek. Sokkal jobban mutat, ha a járólap ugyanaz pár helyiségben. Nem szabdalja fel a teret annyira, ha így döntünk. Ennek főképp a kisebb lakásokban lehet nagy jelentősége.

 

Mindig pontosan kell tudni a méreteket és azt, hol és milyen berendezési tárgyakhoz kell majd igazodni. Emellett még fontos, hogy legalább egy dobozzal több csempét vegyünk, és ne vigyük túlzásba a dekor elemeket. A jó elképzelések és a mértékletesség garancia a sikerre.


További hírek

  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  A demokrácia szimulálása
2022. 11. 14. 12:42 hirhatar.hu
  Moszkva helyett Kijev sétányt akar a Momentum
2022. 11. 14. 12:42 hirhatar.hu
  A kormány mismásol a Palokvics-botránnyal kapcsolatban
2022. 11. 14. 12:42 hirhatar.hu
  A letargia fogságában
2022. 11. 06. 09:54 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport