Már tényleg beköszöntött az ősz, még épp elcsíphetjük utolsó kellemes napsugarait. Íme levesvacsorák sorozatom következő része, amely alacsony szénhidráttartalmú, laktató, gyorsan elkészül, és igazán megmelenget minket egy hosszú, fárasztó munkanap vagy egy jó kis kirándulás után. Cukorbetegek/inzulinrezisztensek/laktózérzékenyek is ehetik. :-)
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta kicsit összevagdosva
- 5 dkg vöröshagyma apróra vágva
- 5 dkg kolbász vékony karikára vágva
- 3 dkg gersli (árpagyöngy)
- 1 csapott tk. tárkony
- 3-4 db babérlevél
- 1 púpos tk. só
- 25 dkg vörösbab (konzerv) lecsepegtetve
- 3 dkg rizsliszt
- 2-2,5 l víz