DUNAKESZI HÍRHATÁR - Informatikával a munkanélküliség ellen, járványidőszakban

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2021.09.27.
 Hétfő
Ma Adalbert napja van.
Holnap Vencel napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,71 Ft
   CHF árfolyam
   329,6& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 02. 11. 21:03     


Informatikával a munkanélküliség ellen, járványidőszakban
Sokat lehet hallani, hogy a koronavírus megérkeztével bár nőtt a munkanélküliség, az informatikai szektor elkezdett szárnyalni. Igaz ez? Mi a helyzet a képzésekkel, az állásokkal és úgy általában az informatikai szektorral? Erről lesz szó ebben a cikkben, melyből kiderül, hogy kiből lehet informatikus, és mi történt a területen a koronavírus megérkeztével.

Amikor megérkezett a koronavírus

 

Teljes szektorokat, iparágakat omlasztott össze a koronavírus és a vele járó lezárások. Ebben a nehéz helyzetben, melyet a gazdaság igencsak megsínylett, volt azonban egy szektor, ami szárnyalt. Ez pedig az online szektor. Az online eladások csúcsokat kezdtek el dönteni, rengeteg olyan cég kezdett el digitalizálni, akiknek eddig eszébe sem jutott. Rengeteg étterem tudott csak úgy talpon maradni, hogy elkezdtek online rendeléseket felvenni, ételrendelő felületeken keresztül értékesíteni, kiszállítani.

 

Ebben a nehéz helyzetben nem csoda, hogy hatalmasat ugrott az informatikusok iránti kereslet. Egy olyan szektorról beszélünk, melyben egyébként is szakemberhiány volt. Erre az alaphelyzetre jött az, hogy hirtelen (egyik napról a másikra) óriási igény mutatkozott az informatikai szakemberek iránt. Gyakorlatilag megtöbbszöröződött az igény, miközben azonnal nem lett szakképzett informatikusokból több. Nem egy olyan pályáról beszélünk, melyet sokan elhagynának, és ilyen helyzetben visszatérnének eredeti szakmájukhoz. Épp ellenkezőleg: sokan más szakmákból váltanak, érkeznek az informatikába.

 

Viszont ebben a szektorban is volt legalább egy pár hét-hónap bizonytalanság, ugyanis útkeresés volt. Félelmetes, amikor egy teljes iparág vagy szektor (mint pl. a utazási, repülési) letérdel. Ilyenkor természetes, hogy aki ennek a szektornak fejlesztett, annak váltania kell, és más területre kell lőnie.

 

Informatikával a munkanélküliség ellen?

 

A kormány is indított ingyenes informatikai képzést, és az informatikai oktatással foglalkozó cégek tanfolyamai iránt is megnőtt a kereslet. Azonban nem elvárható, hogy pár hét alatt valakiből profi programozó váljon. Persze nem is ez a cél ilyen helyzetben. Sőt, nem csak programozókra van ám szükség. Az pedig kifejezetten jól jön, ha elkezdjük edukálni a szélesebb tömegeket, legalább alapismeretekkel.

 

Vannak képzések, tanfolyamok, egyetemi szakok és immár az állami ingyenes tanfolyam is, melyek segítik az informatikusképzést. Gyakorlatilag mindegyik forma más-más területére képez az informatikának szakembert. Bár most a legnagyobb szükség a szoftveres területeken van, azon belül is app fejlesztőkre. De ezenkívül is számos kiváló programozói és IT állást találhatsz, a legkülönbözőbb területeken, elvárásokkal, nézz csak fel a DreamJo.bs oldalára.

 

Merre tovább?

 

Képezd magad és jelentkezz aktuális képzettségi szintednek megfelelő állásokra. Informatikusokra nagy szükség van és lesz is!


További hírek

  Hatalmas az érdeklődés az előválasztáson – rekordszavazat érkezett eddig, folyamatos az érdeklődés
2021. 09. 26. 21:08 hirhatar.hu
  Nemzeti bukta – vadászati világkiállítás helyett
2021. 09. 26. 21:08 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel és Tiborcz István a spanyol maffiaparadicsomba költözik – gyerekük iskoláztatása kijön az éves minimálbérből
2021. 09. 26. 21:07 hirhatar.hu
  Indulnak a budapesti nosztalgia villamosok
2021. 09. 24. 19:31 hirhatar.hu
  Náci karlendítése miatt sem az MSZP, sem Momentum nem támogatja a továbbiakban Ózd alpolgármesterét
2021. 09. 24. 19:31 hirhatar.hu
  Aranyláz a Börzsönyben – elindult a kormány koncessziós lavinája
2021. 09. 24. 19:31 hirhatar.hu
  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport