DUNAKESZI HÍRHATÁR - Veszélyes munkák és a munkavédelmi szemüvegek

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2020.11.25.
 Szerda
Ma Katalin napja van.
Holnap Virág napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,94 Ft
   CHF árfolyam
   333,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 08. 11. 19:45     


Veszélyes munkák és a munkavédelmi szemüvegek
A munkavállaló testi épségének megőrzése és az ahhoz kapcsolódó munkavédelem soha nem volt annyira fontos, mint napjainkban.

Szerencsére a biztonságos munkavégzés jelentőségének növekedésével a munka közbeni védelmet biztosítani tudó eszközök tárháza is folyamatosan növekedett, napjainkban szinte már minden egyes testrész védelmére kifejlesztettek valamilyen speciális védőfelszerelést a gyártók.


A veszélyes munkakörülmények

 

Munkavégzés során számos tényező jelenthet kockázatot a munkavállaló testi épségére. Vannak munkakörök, ahol a kockázati tényezők száma alacsony, viszont vannak olyanok, ahol kimondottan magasak. Kevésbé számít veszélyes munkának egy irodában ülni a számítógép előtt, viszont egy építkezésen vasrudak és betondarabok között, esetleg a magasban dolgozni valamilyen nehéz szerszámmal már kimondottan veszélyesnek számít, rengeteg kockázatot jelentő tényezővel.

 

Amennyiben ruhát vagy speciális munkavédelmi szemüveget keresel valamilyen munkához, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Legjobb Munkaruha Webshop kínálatában.


A szem és a látás védelme

 

Az esetek többségében a szem védelmére elegendőek lehetnek azok az eszközök, amelyekkel a teljes fej biztonságáról gondoskodni lehet. Azonban vannak speciális esetek, amikor több vagy inkább másabb védelemre van szükség. Ilyen speciális eset, amikor a munkavégzés magas ultraibolya-sugárzással jár együtt, vagy éppen a munkakör hatékony ellátásához szükséges megszűrni a munkavállaló szemébe jutó napfényt.

 

Természetesen a hegesztésről sem szabad megfeledkezni, de hegesztés mellett még a vágás és egyéb kapcsolódó műszaki feladatok során is kialakulhat olyan kockázat, ami ellen szükséges védeni a szemet. Mint a legtöbb munkavédelmi eszközre, úgy a szemvédőkre, munkavédelmi szemüvegekre is speciális szabályok vonatkoznak, amelyek meghatározzák, milyen paramétereknek kell megfelelnie az eszköznek ahhoz, hogy megadja a szükséges biztonságot.


Van, amikor többre is szükség van, mint egy szemüveg

 

Vannak olyan munkahelyzetek és feladatok, amikor a szem védelmére szolgáló eszközökön kívül egyéb munkavédelmi felszerelésekről is gondoskodni szükséges. Ilyen helyzet például, amikor a magasban kell hegeszteni. Ekkor már nem elég a látás védelméről gondoskodni, hanem azért is meg kell tenni mindent, hogy a magasban történő munkavégzéssel együtt járó kockázatok minimalizálva legyenek.

Ezeket a kockázatokat csökkenteni lehet zuhanásgátló védőeszközökkel és testhevederekkel is. A zuhanásgátló védőeszközökkel minimálisra lehet csökkenteni a lezuhanás veszélyét, illetve mérsékelni lehet a zuhanással járó hatásokat. A testhevedereknek pedig kimondottan az a céljuk, hogy teljes mértékben kizárják a zuhanás lehetőségét.


További hírek

  Gáti Oszkár: „Szörényi öregecske, nem kell komolyan venni”
2020. 11. 23. 17:01 hirhatar.hu
  Hogyan szabaduljunk meg a bosszantó pattanásoktól?
2020. 11. 21. 15:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Hetvenen túl ismét összeveszett Szörényi, a Bródy
2020. 11. 20. 21:25 hirhatar.hu
  Hármat tippelhet, ki nyerte el a 150 milliárdos atlétikai stadion kivitelezését
2020. 11. 17. 20:47 hirhatar.hu
  Januártól magánlaksértésnek minősül a drónvideóval készült leleplező felvétel
2020. 11. 17. 20:47 hirhatar.hu
  Kiugrott az ötödikről egy nyugdíjas Szombathelyen, miután beutalták a kórházba
2020. 11. 17. 20:47 hirhatar.hu
  A nagy szőrszálhasogatás
2020. 11. 17. 19:50 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos kandalló, avagy idilli látvány és komfortos meleg a lakásban
2020. 11. 17. 19:47 dunakeszi-hirhatar.hu
  Praktikusak és hasznosak –a kisebb fellépők és szerelődobogók előnyeiről
2020. 11. 17. 19:45 dunakeszi-hirhatar.hu
  Az ugye megvan, hogy miért járkálna gépfegyveresek a békés magyar utcákon...?
2020. 11. 16. 17:45 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport