DUNAKESZI HÍRHATÁR - Meghökkentő mesék… a zeneiskoláról

DUNAKESZI HÍRHATÁR
   
 2020.02.20.
 Csütörtök
Ma Álmos napja van.
Holnap Eleonóra napja lesz.
   EUR árfolyam
   337,86 Ft
   CHF árfolyam
   318,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 10. 07. 14:49     


Meghökkentő mesék… a zeneiskoláról
„Ki az a Farkas Pál?” Tényleg, azon kívül mit tudunk róla, hogy irányítása alatt a Dunakeszi zeneiskola élete kizökkent a régi kerékvágásból?

Az alábbiakban olvasói levelet közlünk.


Tisztelt zeneiskolai Pedagógusok, Diákok, Szülők, Olvasótársak!

 

Az eseményeket folyamatosan követve a magam részéről nem csodálkozom a kialakult helyzet képén. Mert helyzet az igen is van, még ha valaki, vagy valakik, szeretnék is ezt elbagatellizálni. Őszinte elismerésem mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak, mind a szülői közösségnek azért, hogy igazukért már-már heroikus küzdelmet folytatnak! Önök kérem a szó szoros értelmében „iskolapéldái” annak, hogy mi is az kiállni egymásért, egy közösségért. Mint az ismeretes, Farkas Pál Úr, a zenede igazgatója igencsak sajátos vezetői megoldásokkal borzolja a kedélyeket, és a sorra felbukkanó dokumentumok alaposan megkérdőjelezik azt is, hogy egyáltalán jogosan, törvényes úton került-e az intézményvezetői székbe. Mai napig nem mutatott be ugyanis olyan dokumentumokat, amelyek az Ő saját állításait támasztanák alá. És ez bizony akaratlanul is újabb kérdéseket vet fel az emberben. Egy zeneiskola vezetője hogyan kerülhet ilyen helyzetbe? És egyáltalán, ahogy ezt egy kommentelő is megjegyezte: „Ki az a Farkas Pál?” Tényleg, azon kívül mit tudunk róla, hogy irányítása alatt a Dunakeszi zeneiskola élete kizökkent a régi kerékvágásból?

 

 

A cikk a hirdetés után folyatódik

 

 

 

Talán azt sokan tudják, hogy Farkas Pál Úr Vácon volt már zeneiskola igazgató. De az a körülmény, ahogy oda jutott azért nem olyan könnyű menet volt, melynek részleteit IDE KATTINTVA olvashatják. Elolvasva mindezeket igen különös egybeesés figyelhető meg a Dunakeszin történtekkel! Vácon is problémás helyzet alakult ki a képesítést igazoló iratok körül, Dunakeszin is. Farkas Pál Úrnál akadt ugyan képzettebb pályázó Vácott, mégis Ő kapott egy évre megbízást a zeneiskola irányítására. Majd új pályázatot írtak ki, hogy tisztába tegyék a helyzetet, és ezután igazgatta 2013-ig a váci zeneiskolát. Érdekes, ezt nem említette meg a Dunakeszire küldött anyagában, csak annyit, hogy 7 évig volt igazgató. A váci igazgatóságának úgy lett vége, hogy a következő időszakra nem is tudott volna pályázni, mert időközben a helyi alapfokú zeneiskolát összevonták a zenei szakközépiskolával! Ide pedig a képesítése egyértelműen kevés lett volna.

 

Aztán 2013 év elején megpályázta a szegedi szimfonikus zenekar igazgatói helyét, amiről részletesen itt olvashatnak:

  Itt is a fránya papírok… Ugyanis annak tudatában tette mindezt, hogy a pályázati kiírásban egyértelműen feltüntették, hogy középfokú nyelvvizsga szükséges. A blőd a dologban az, hogy hárman pályáztak a pozícióra, és egyikük sem rendelkezett a kért nyelvvizsgával. A szegedi szakmai bizottság ülésén ugyan Farkas Pál Úr bizonygatta, idézem: „hogy a 2013 február 16-ai német középfokú nyelvvizsgája sikeres volt, az írásbeli vizsga eredménye folyamatban van„. Igen kérem, még a mai napig is folyamatban van, mert az EMMI által visszaigazolt bizonyítvány csak középfokú német szóbeli nyelvvizsgáról tanúskodik. Úgy látszik, az írásbeli nem jött össze.

 

Dunakeszire érkezésének körülményeit pedig ismerjük.  Nem hogy a komolyzene nem érkezett vele a városba, de olybá tűnik a szükséges képesítést igazoló bizonyítványok sem, amelyek hitelt érdemlően bizonyítanák, hogy törvényesen van jelenlegi hivatalában.

 

Összegezve a dolgokat, igen csak furának tartom, hogy az elmúlt évek folyamán Farkas Pál Úr ahova csak pályázatot adott be, mindig olyan helyzet adódott, hogy a képesítéseket igazoló bizonyítványoknál komoly hiányosságok adódtak! És ezek után higgyem el, hogy minden papírja megfelel arra, hogy Dunakeszin zenei oktatási intézményt vezessen?

 

 

Fekete


További hírek

  Egy igazán különleges táska
2020. 02. 19. 09:47 dunakeszi-hirhatar.hu
  A konyhapult biztonságos és esztétikus megvilágítása
2020. 02. 19. 09:45 dunakeszi-hirhatar.hu
  Jogerősen nyert a DK: nem volt törvénytelen a tévészékház meglátogatása
2020. 02. 17. 21:08 hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Győr után Keszthelyen is nyert a Fidesz a vasárnapi időközi választáson
2020. 02. 10. 18:17 hirhatar.hu
  A fagyhalál áldozatainak száma idén immár 122-re emelkedett
2020. 02. 09. 11:59 hirhatar.hu
  Pataky Attila 8 millió után még 24 milliót kap a pénzünkből amerikai turnéjához
2020. 02. 09. 11:59 hirhatar.hu
  Önálló „kormányműsort” kap az új szóvivő – indul a Kormányinfó Plusz
2020. 02. 07. 11:19 hirhatar.hu
  A Momentum volt győri elnöke a DK-ban folytatja
2020. 02. 07. 11:19 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport